Musliu Evropljanima: Srbija ne može u EU sve dok...

Šef Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu ocenio je pred članovima Komisije za monitoring SE da Srbija ne može ka EU dok su prava Albanaca ugrožena.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

22:52

Musliu Evropljanima: Srbija ne može u EU sve dok...

On je agenciji Beta rekao da je obavestio članove Komisije da je dijalog političkih predstavnika Albanaca i državnih organa zamrznut poslednje tri godine.

Musliu je kazao da je delegaciji Komisije izneo sve probleme sa kojima se Albanska zajednica u preševskoj dolini suočava - "nedostatak udžbenika na albanskom jeziku, nepriznavanje diploma prištinskog univerziteta, veliku nezaposlenost, nedostatak investicija i zabranu upotrebe nacionalnih simbola".

"Pre Bujanovca članovi Komisije za monitoring posetili su Beograd gde su o svim ovim temama razgovarali sa državnim organima, sa premijerom i sa ministrima, ali od njih su čuli sasvim drugu priču, dok su se ovde na licu mesta uverili da je sasvim drugačija situacija", rekao je Musliu.

On je rekao da je od članova Komisije tražio da "samo pogledaju kakva prava imaju Srbi na Kosovu, kao i da bi Albanci u preševskoj dolini trebalo da imaju ista takva prava u vidu reciprociteta".

Članovi Komisije sastali su se i sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: