"Uhapšeni na Zakintosu imaju fer tretman"

Ministar policije Nebojša Stefanović razgovarao je sa grčkim kolegom Nikosom Toskasom i uverio se u fer tretman prema građanima Srbije uhapšenim na Zakintosu.

Izvor: B92, Filip Èukanoviæ

Četvrtak, 13.07.2017.

10:22

Foto: YouTube/Screenshot

Stefanoviću je rečeno da uhapšeni mladići imaju "pristojne uslove".

"Grci su dosad bili veoma korektni u saradnji. I policija i njihovo pravosuđe", rekao je Stefanović.

Trojica srpskih mladića bi trebalo tokom dana da izađu pred istržnog sudiju, a dan ranije su petorica osumnjičenih za ubistvo američkog turiste na Zakintosu odbacili optužbe pred istražnim sudijom.

Među petoricom saslušanih su tri srpska državljana i svima je određen pritvor do početka suđenja. Preostalo je da se sasluša još trojica srpskih mladića, pišu grčki mediji.

Detalja o devetom privedenom mladiću, koji je takođe srpski državljanin, zasad nema.

Grčki mediji su u sredu objavili snimak tuče u kojoj je ubijen turista SAD Bakari Henderson na Zakintosu, posle čega je uhapšeno devet ljudi, među njima sedmoro srpskih državljana. Deveti uhapšeni nije saslušan u sredu.

Snimak možete pogledati na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: