Glasanje za Zakon: 157 za, Palma nije bio tu, 11 protiv

Za usvajanje Izmena zakona o ministarstvima, koje predviđaju da nova vlada ima 18 resora, glasalo je 157 poslanika vladajuće koalicije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

22:05

Glasanje za Zakon: 157 za, Palma nije bio tu, 11 protiv
Tanjug

Među njima je 99 poslanika SNS, 20 poslanika SPS, 10 poslanika SDPS i devet poslanika PUPS-a.

Podršku izmenama zakona dalo je i petoro poslanika poslaničke grupe SVM-PDD i petoro poslanika poslaničkog kluba Pokret socijalista-Narodna seljačka stranka-Ujedinjena seljačka stranka.

Glasanju nije prisustvovao lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, koji je ranije najavio da neće podržati izbor Ane Brnabić za premijera, ali je petoro poslanika njegove stranke glasalo za izmene zakona.

Za usvajanje izmena zakona glasali su i samostalni poslanici Mladen Grujić, Dubravka Filipovski i Dragan Jovanović, koji su u parlament ušli na izbornoj listi "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje”, kao i samostalni poslanik Goran Čabradi iz Zelene stranke.

Protiv usvajanja izmena zakona glasalo je 11 poslanika opozicije, među kojima troje iz Dveri, po jedan iz Dosta je bilo i DS, troje poslanika iz Kluba samostalnih poslanika i troje poslanika iz kluba Nova Srbija-Pokret za spas Srbije.

Dve poslanice LSV, Nada Lazić i Olena Papuga, nisu glasale, a uzdržanih nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: