Ugljanin bez komentara o "državi Kosovo": Prst u oko

Predsednik SDA Sulejman Ugljanin čestitao je Tačiju dobre rezultate u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države.

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

16:12

Ugljanin bez komentara o

Za srpske zvaničnike ovaj gest je neprihvatljiv. Ugljanin bez komentara.

Predsednik Kosova Hašim Tači ugostio je delegaciju BNV i SDA Sandžaka u Prištini na akademiji posvećenoj životu i delu Šabana Poluže i Mehmeta Gradice koji su, kako se navodi u saopštenju, imali značajno mesto u istoriji Bošnjaka Sandžaka.

Tom prilikom, gosti su domaćinu uputili lepe reči.

"Čestitam vam na na dobrim rezultatima u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom", rekao je Ugljanin.

Ugljaninov sugrađanin i politički oponent u Novom Pazaru, Rasim Ljajić, iznenađen je ovim gestom.

"Ne vidim suštinu posete Tačiju i izlive nežnosti niti čestitke. Ne vidim korist čak ni za njegovu stranku, ali ni za Bošnjake, ovo je guranje prsta u oko državi u kojoj živi", kaže Ljajić.

Iako je na čelu nacionalnog saveta Bošnjaka, ovo je lični čin, smatra aktivistkinja nevladinog sektora Aida Ćorović. Ipak, objašnjava moguće Ugljaninove motive.

"Da se aktuelnoj vlasti kaže - imam dobre kontakte sa Kosovom i bolje da vam ja budem partner nego da me pustite niz vodu pa da vam ja pravim probleme", kaže ona.

Ali Ugljanin je već pušten niz vodu budući da ga u aktuelnom sazivu parlamenta i Vladi nema.

Javnost Ugljanina, između ostalog, pamti i kao političara koji je podigao tablu Aćif-efendiji, upravniku Novog Pazara za vreme Drugog svetskog rata i čoveku koga je odlikovao Adolf Hitler, a koji je osuđen zbog saradnje s Nemcima, ratnih zločina i progona Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: