Subota, 07.01.2017.

23:02

Rama o "ujedinjavanju" Albanaca: Istorijska platforma...

Albanski premijer Edi Rama nazvao je "istorijskom" platformu za pregovore o formiranju vlade, koju su usvojile tri albanske parlamentarne stranke u Makedoniji.

Izvor: Tanjug

Rama o
Tanjug

On je na svom nalogu na Fejsbuku naveo da je to "istorijski korak" i poručio da Albanci ne pregovaraju zbog fotelja.

"Taj korak predstavlja istorijski izraz zajedničke volje albanskih stranaka u Makedoniji", rekao je Rama.

Tri albanske parlamentarne stranke u Makedoniji usvojile su danas zajedničku platformu za pregovore o formiranju makedonske vlade, saopštila je ranije Demokratska unija za integraciju (DUI).

U zajedničkom saopštenju DUI, pokreta Besa i koalicije Alijansa za Albance, traži se, između ostalog, uvođenje albanskog kao službenog jezika, rešavanje spora oko imena Makedonija, otvaranje debate o zastavi, himnu i grbu Makedonije, kao i ravnomerna zastupljenost Albanaca u državnim strukturama.

Poziva se i na usvajanje rezolucije o Sobranju kojom se, kako se tvrdi, osuđuje "genocid nad albanskim narodom u Makedoniji" u periodu 1912. do 1956. godine, navela je Telma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: