Radikali traže anketni odbor za pozadinu ubistva Đinđića

Srpska radikalna stranka predala je u Skupštini zahtev za formiranje anketnog odbora radi utvrđivanja o ubistvu i političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2016.

11:03

Radikali traže anketni odbor za pozadinu ubistva Đinđića
Foto: Tanjug

Kako je objavio funkcioner SRS Nemanja Šarović, zatraženo je da se ovaj predlog odobri i anketni odbor formira po hitnom postupku.

Radikali su za podne zakazali i konferenciju za novinare u Skupštini, a ova najava dolazi samo dva dana nakon što je lider SRS Vojislav Šešelj tokom parlamentarne rasprave govorio o ubistvu premijera.

Zamenik predsednika SRS, poslanik Nemanja Šarović, rekao je u parlamentu da je ova vlast, kao i sve prethodne, imala dovoljno vremena i sredstava da istraži sve što je htela, ali da je nedostajalo političke volje.

"Ne možemo ponovo tim istim ljudima poveriti da to završe. Ovaj odbor ne bi se bavio ni politikom, ni vladom Zorana Đindića, već samo jednim pitanjem - pozadinom njegovog ubistva", naveo je Šarović.

Šarović je rekao da bi anketni odbor mogao da "izvrši svoj zadatak za 90 dana".

Lider SRS Vojislav Šešelj je nedavno u Skupštini, kritikujući finansiranje Fondacije Zoran Đinđić, rekao i da bi rasvetljavanje okolnosti njegovog ubistva "već bilo završeno" da je za šefa Odbora za kontrolu službi bezbednosti izabran on, a ne Igor Bečić iz SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: