Krivokapić: Premijer iz Milove partije nije prihvatljiv

SDP nije prihvatljiva nijedna vlada u kojoj je premijer iz DPS, izjavio je lider SDP-a, Ranko Krivokapić.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

09:02

Krivokapić: Premijer iz Milove partije nije prihvatljiv
Thinkstock

On je ocenio da predlaganje Duška Markovića za mandatara predstavlja "produžetak prošlosti".

Krivokapi će naveo da DPS nije ostvario stvarnu pobedu na izborima 16. oktobra, već da "vise u prostoru, jer nemaju većinsku podršku".

"Nije nam prihvatljiva nijedna vlada u kojoj je premijer iz DPS-a. Ta partija je ostavila podeljenu državu, jer opozicija nije priznala izbore", istakao je Krivokapić, a prenosi Raditelevizija Crne Gore.

Upitan koji su naredni potezi opozicije, ukoliko DPS formira izvršnu vlast s manjinskim partijama, Krivokapić je rekao da ne žele da saopšte sve korake unapred "kako ne bi uleteli u igru DPS-a, kada rade ono što obično rade".

"Verujemo da je za državu najbolje da se sada formira manjinska vlada", rekao je Krivokapić.

Odgovarajuci na pitanje da li razmišljaju o bojkotu parlamenta ili protestima ako do toga ne dođe, Krivokapić je kazao da su sve opcije u igri.

"Delimični ili potpuni bojkot parlamenta, šetnje i slično. Sve su to opcije, ali o tome ne želimo da imamo stav, niti ga imamo sada. Verujemo u pozitivni scenario. Ako je reis Islamske zajednice mogao doći u Demokratski front, verujemo da se stvari pomeraju", dodao je on.

On smatra da je činjenica što lider DPS-a nije kandidat za premijera velika prevara birača te stranke, jer je, kako je naveo, Đukanović izneo čitavu kampanju.

Krivokapic je naveo da je predlaganje Duška Markovića samo "produžetak prošlosti", navodeći da je potez DPS-a bio sličan kada je za premijera postavljen Igor Lukšić.

Upitan da li se Đukanović priprema za predsednicke izbore, Krivokapić je kazao da "NATO Crna Gora ne može da izdrži način vladanja kakav je ustanovio lider DPS-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: