Plenković "debituje" kao premijer Hrvatske

U Banskim dvorima se održava prva sednica sednice vlade na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

12:15

Plenković
Tanjug

Na dnevnom redu sednice će biti odluke o imenovanju članova stalnih radnih tela vlade te imenovanju vladinih predstavnika u Socijalno-ekonomskom savetu i predstavljanje poreskih reformi.

Poreznom reformom, poznato je za sada, menjaće se petnaestak zakona, kojima će se, uz ostalo, obuhvatiti izmene u oporezivanju dohotka te dobiti, dok će opšta stopa PDV-a ostati na 25 posto.

Ključ je, najavljuje ministar finansija, kontrola rashoda i usmeravanje svih viškova prihoda u smanjivanje deficita i poreskog rasterećenja.

Vlada će ubuduće imati sedam radnih tela, odnosno koordinacija i komisija.

Vlada bi trebalo da imenuje svoje predstavnike u Socijalno-ekonomskom savetu, a to će, uz potpredsednicu vlade Dalić, potpredsednika Kovačića i ministarku Murganić, biti i ministar finansija Zdravko Marić, ministar rada i mirovinskoga sitema Tomislav Ćorić, kao i ministar nauke i obrazovanja Pavo Barišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: