Suspendovani tužilac BiH: Ovo je "pravosudno-državni udar"

Suspendovani glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović izjavio je da je njegova suspenzija "pravosudno-državni udar" i najavio žalbu.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

17:55

Suspendovani tužilac BiH: Ovo je
screenshot

"Žaliću se zbog suspenzije, radi se o pravosudno-državnom udaru", rekao je Salihović, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u BiH.

Salihović je građanima i javnosti poručio da je spreman na bilo kakav postupak pri UDT-u, jer je, kako je rekao, siguran u ispravnost i zakonitost svojih odluka, te da stoga traži da se postupak vodi potpuno javno, kako bi se videla cela "montaža i konstrukcija".

Salihović ističe da njemu nije data mogućnost da se izjasni o navodima iz predloga za udaljenje, niti mu je to pravo omogućeno, kao ni uvid u dokaze, koje, smatra Salihović, očigledno nije ni cenila disciplinska komisija, kako to i navodi u svojoj odluci.

"Želim istaći da ću koristiti sva raspoloživa pravna sredstva da se sazna istina. U ovome svemu, nisam bitan ja kao Goran Salihović ili glavni tužilac, radi se o zaštiti vladavine prava i sprečavanju pravosudno-državnog udara", naveo je Salihović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: