Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti otcepljenjem

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zvanična Banjaluka na nasilje iz Sarajeva odgovoriti otcepljenjem od Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2016.

18:02

Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti otcepljenjem
screenshot/Sputnjik

On je to za Sputnjik rekao uoči razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a nakon reči ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića, koji je zapretio nestajanjem Republike Srpske ako referendum o Danu RS bude sproveden.

“Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom - stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste, mi smo istog trenutka izvan Bosne i Herceogovine“, poručio je Dodik.

Dodao je i da Banjaluka nema nameru nijednog trenutka da ostane u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje.

Na pitanje da precizira da li bi u takvoj situaciji Republika Srpska proglasila nezavisnost i otcepila se, Dodik je ponovio: „Bilo kakvi pokreti te vrste navešće nas da to uradimo, i mi ćemo se braniti“.

On je takođe izrazio uverenje da je Republika Srpska sposobna da se vojno odbrani ako je neko napadne, a na pitanje da li u tom slučaju računa na pomoć Srbije i Rusije, odgovorio je: „Računam na svašta, a pre svega računam na naš narod“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: