"Mržnja danas nije pobedila hrišćanske vrednosti"

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev kaže da je grupa albanskih ekstremista bezuspešno pokušala da spreči proslavu Velike Gospojine u Đakovici.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

16:07

Default images
Getty Images

On je izrazio žaljenje zbog činjenice da verski i nacionalni ekstremizam na KiM i dalje imaju svoje sledbenike.

Kozarev je, nakon bliskog susreta sa albanskim demonstrantima u Đakovici, izjavio Tanjugu da je policija privela dvojicu ili trojicu izgrednika, i da mržnja danas nije uspela da odnese pobedu nad hrišćanskim vrednostima.

"Svake godine je sve manje onih koji Srbima žele da ospore elementarno pravo da slave svoje verske praznike, ali Đakovica je i dalje nažalost zatvoren grad u koji Srbi ne mogu da se bezbedno vrate na svoja imanja. Mi želimo da što pre osvane dan kada će to biti moguće", rekao je Kozarev.

Prema njegovim rečima, u regionu se u poslednje vreme javljaju mnogi ekstremni elementi koji "zveckaju oružjem" i žele povratak u mračnu prošlost, ali Srbija neće činiti ništa kako bi doprinela stvaranju nestabilnosti.

"Srbija to ne želi, njena vlada je čvrsta i stabilna i okrenuta je ka budućnosti. Ponosan sam što imamo vladu koja razmišlja o razvoju društva i napretku, i krivo nam je što u regionu nemamo mnogo sagovornika za ostvarenje vizije mirnog i prosperitetnog Balkana", istakao je Kozarev.

Albanski demonstranti danas su pokušali da zaustave kolonu vozila i spreče veću grupu srpskih hodočasnika da obeleže praznik u Đakovici, ali im to nije pošlo za rukom.

Sa druge strane grupa Srba koja se danas uputila u Mušutište onemogućena da uđe u selo, pa je seosku slavu obeležila u manastiru Zočište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: