Stižu medalje: Srpski studenti šampioni Evrope u debati

Debatni tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda novi je šampion Evrope u debati, saopšteno je iz te škole.

Izvor: B92

Subota, 20.08.2016.

15:28

Default images

Debata je održana u Varšavi, a u timu koji je pobedio bili su Majkl Dan Goekjijan i Stefan Siridžanski.

U konkurenciji 230 timova iz cele Evrope, oni su se plasirali u finale, u kojem su imali oštru konkurenciju, navodi se u saopštenju i dodaje da su za protivnike u finalu imali dva tima sa Univerziteta Oksford u Velikoj Britaniji, kao i tim irskog Trinity koledža u Dablinu.

Debatovalo se o različitim temama, poput uvođenja obaveze za političke partije da nezavisni eksperti moraju potvrditi njihovu ekonomsku platformu i o pristupu podacima koje koriste velike kompanije. Majkl i Stefan pokazali su se kao najbolji debateri i odneli šampionsku titulu, navodi se u saopštenju.

U pojedinačnoj konkurenciji student Majkl Dan je proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Stefan deseti najbolji govornik, piše u saopštenju.

Takođe, Marko Ćirović i Andrija Đonović, studenti Beogradskog univerziteta, plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Evropsko prvenstvo u debati održano je u periodu od 14. do 20.avgusta u organizaciji Univerziteta u Varšavi.

Svi učesnici koji su predstavljali Srbiju su članovi Univerzitetske debatne mreže "Otvorena komunikacija", koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga od 1997. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: