Dodik: BiH opasna za život svih naroda, posebno Srba

Paljenje srpskih zastava, promocija ID u BiH i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju napadi, jasan znak da je BiH država opasnog življenja.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

10:38

Dodik: BiH opasna za život svih naroda, posebno Srba
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, dodavši da kao takva BiH nije poželjna ni za jedan narod, pogotovu ne za Srbe.

Komentarišući video-snimak o paljenju srpskih zastava, koji su juče objavile "Nezavisne novine", a na kojem su prikazana dvojica maskiranih muškaraca u šumi gde pale zastave Srbije

, Dodik je podsetio da vlast Srpske već godinama ukazuje "da nema budućnosti u BiH, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji deluju širom Evrope i sveta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam".

"Srbi neće da žive u zajednici u kojoj caruje radikalni islam, u kojoj se pale srpske zastave uz pretnje i pucnjavu iz pušaka, u kojoj se vezuju zastave `Islamske države` i ratne zastave takozvane vojske BiH, a u kojoj se sve to gura pod tepih", naglasio je Dodik,prenele su Nezavisne.

Predsednik Srpske naveo je da je BiH danas najveći evropski izvoznik boraca u "Islamsku državu" po glavi stanovnika, ocenivši da je to opasnost koja se u zajednici zvanoj BiH prećutkuje, a sva energija usmerava se na napade na Republiku Srpsku i pokušaj njene razgradnje.

"Ne ugrožava Republika Srpska evropski put BiH, kako to u javnosti zamenom teza želi predstaviti političko Sarajevo, već radikalni islamisti i njihove pristalice inkorporirane u samu vlast i obaveštajne službe u BiH, koji pokušavaju da destabilizuju i BiH, ali i celi region, pa i svet", istakao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: