Subota, 16.07.2016.

12:24

Vlast "našla spiskove": "Lov" na članove Gilenovog pokreta

Turske vlasti uputile su upozorenje granicama i aerodromima da bi članovi pokreta Fetulaha Gilena mogli da pobegnu iz zemlje posle pokušaja puča u Turskoj.

Izvor: Beta

Vlast
Getty Images

Turska agencija Anadolija je navela da su vlasti otkrile planove i pronašle spiskove na kojima su navedena imena osoba koje bi bile komandanti i njihovi zamenici za vreme vanrednog stanja, ako udar uspe.

Novoimenovani vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Umit Dundar rekao je da je vojska odlučna da očisti redove Gilenonovog pokreta.

Pravni zastupnik Vlade Turske Robert Amsterdam rekao je da "postoje indicije direktne umešanosti" Gilena, koji se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, u pokušaj državnog udara.

Robert Amsterdam je rekao da su on i njegova firma "u više navrata pokušali da upozore Vladu SAD" na pretnju koju predstavljaju Gilen i njegov pokret.

Pokret Fetulaha Gilena negirao je noćas umešanost u pokušaj državnog udara u Turskoj.

Gilen je bio optužen za pokušaj svrgavanja vlade i ranije ove godine mu je suđeno u odsustvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: