"Sramna izjava Karamarka o Dodiku"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je sramnom izjavu Tomislava Karamarka da predsednik RS relativizuje srpske zločine u BiH i Hrvatskoj.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

18:27

mc.rs

Tom prilikom je Karamarko rekao da Milorad Dodik dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u RS i ne priznaje genocid u Srebrenici.

"Zaista je neverovatno da neko kao što je Karamarko, čovek koji odlazi na poklonjenje ustaškim zločincima u Blajburgu, koji Blajburg upoređuje sa Banjalukom, koji slavi proterivanje pola miliona Srba iz Krajine i hrvatskih gradova i koji veliča hrvatske generale odgovorne za brojna ubistva Srba u Hrvatskoj i BiH, daje sebi za pravo da drži lekcije drugima", navodi se u izjavi za javnost.

Linta ističe da proustaški incidenti postaju u Hrvatskoj gotovo svakodnevna pojava i ocenjuje da se današnja Hrvatska "zaista sve više može dovesti u vezu sa ustaškim režimom iz vremena NDH".

On postavlja pitanje Karamarku kako je moguće da nije reagovao kada je Zagrebom, u prisustvu potpredsednika Hrvatskog sabora Ivana Tepeša, marširalo 8.000 ljudi koji su uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: