Kitarovićeva: Zločini ne prolaze nekažnjeno

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je da presuda Radovanu Karadžiću šalje poruku da zločini protiv čovečnosti neće proći nekažnjeno.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

19:08

Kitarovićeva: Zločini ne prolaze nekažnjeno
Foto: Beta

"Iako je reč o prvostepenoj presudi, ovime je međunarodna zajednica priznala kako se u Srebrenici dogodio genocid i da su na području Republike Srpske, sedam opština i u Gradu Sarajevu udruženim zločinačkim poduhvatom počinjeni najteži zločini s ciljem stvaranja homogenog srpskog prostora", navela je Grabar-Kitarovićeva.

Ona je ocenila da je "presuda slaba uteha porodicama žrtava ovih monstruoznih zločina, koji će ostati neizbrisiva mrlja kako u evropskoj tako i u svetskoj istoriji".

"Verujem da je ova presuda jasna poruka svima koji se i danas upuštaju u zločinačke poduhvate protiv čovečnosti i međunarodni terorizam utemeljen na rasnoj i verskoj netrpeljivosti, da neće proći nekažnjeno", navela je hrvatska predsednica.

Haški tribunal osudio je kaznu na od 40 godina zatvora bivšeg predsednika Republike Srpske i vrhovnog komandanta njenih oružanih snaga Radovana Karadžića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: