B92 na granici GR-MK: Pristiže sve više izbeglica

Od petka u ponoć nijedna izbeglica nije prešla granicu Grčke i Makedonije, javlja reporter B92 sa grčke granice.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

13:01

B92 na granici GR-MK: Pristiže sve više izbeglica
ilustracija: Tanjug

U četvrtak su granični prelaz prešle 173 izbeglice, a nove grupe konstantno pristižu, iako im je dalji prolaz onemogućen.

Kako javlja reporter B92, do migranata je stigla informacija da će Hrvatska i Slovenija dnevno primati po 500 ljudi i to je unelo dodatni nemir.

Na granici Makedonije i Grčke, u pograničnom mestu Idomeni, sada se nalazi oko 4.000 ljudi, prema podacima UNHCR, uglavnom su to državljani Sirije i Iraka, ali ima i Avganistanaca, iako je juče organizovan prevoz u pet autobusa za državljane Avganistana koji je trebalo da budu vraćeni sa granice.

Iz UNHCR je rečeno za B92 da će biti velikih problema narednih dana ukoliko se izbeglice nastave da dolaze. Za sada ima dovoljno hrane i vode, ali je pitanje kakva će situacija biti ubuduće.

Dodatni problem je hladno vreme, izbeglice se greju na drva, čekaju u dugačkim redovima za hranu, ali je uprkos svemu situacija mirna i nema nikakvih incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: