Vučić i Dodik: Očuvaćemo vojnu neutralnost

Premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik saglasili su se da Srbija i Republika Srpska treba da očuvaju vojnu neutralnost.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

20:23

Vučić i Dodik: Očuvaćemo vojnu neutralnost

Oni su se dogovorili i da će Srbija i Republika Srpska zajedno obeležiti 75. godišnjicu osnivanja Nezavisne države Hrvatske i logora Jasenovac.

Očuvanje mira i stabilnosti u regionu, značajne godišnjice, ali i odnos prema različitim vojnim savezima, bile su teme sastanka Vučica i Dodika.

“Ja sam rekao predsedniku RS da će Srbija da čuva svoju neutralnost i da neće da bude član nijednog vojnog saveza, a Milorad Dodik je rekao daće RS da vodi takvu istu politiku na nivou BIH“, naveo je Vučić.

I odnos Srbije prema Dejtonskom sporazumu je doprinos regionalnoj stablinosti. Dodik kaže da RS nije odustala od Dejtonskog sporazuma, ali je protiv nametanja rešenja.

“RS nije aturistička , niti je naša poltika avantrustička . Mi smo uvek od početka i nikada nismo odustali od Dejtonskog mirovnoh sporazuma ,ali jesmo i ostaćemo snažno protiv nametanja rešenja“, rekao je Dodik.

Razgovaralo se i obeležavanju važnih godišnjica.

Dodik je pre nekoliko dana izjavio da organi BIH protiv njegove porodice vode opsežnu istragu, pa se postavlja pitanje da li od Beograda traži poltičku zaštitu

“Ovde se radi o rehabiltaciji jedne politike po onom sistemu osmalijske uprave, kadijate te tuži kadija ti sudi i oni na taj način pokušavaju da vrše progon svih vidjenijih Srba . Kada se okrente u nazad videćete da stotina godina u nazad nema razloga da se bilo čega plašim i tražim solidarnost“, izjavio je Dodik.

Razgovaralo se i o ekonomskim projektima, ali i o infrastrukturnim projektima, mostu između Ljubovije i Bratunca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: