Bivši sekretar NATO-a otkrio: Imam albanske gene

Bivši generalni sekretar NATO-a Džordž Robertson izjavio je u Prištini da je pre izvesnog vremena DNK analizom otkrio da ima deo albanskih gena po očevoj liniji

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2016.

19:30

Default images
Foto: Beta, arhiva

Robertson, koji danas na Kosovu boravi na poziv predsednice Kosova Atifete Jahjage, na predavanju studentima fakulteta Univerzum rekao je da informacije o albanskim genima nije imao u vreme kada je NATO bombardovao bivšu Jugoslaviju.

Posle posetu selu Poklek, u opštini Glogovac, gde je položio cveće na spomen-ploču ubijenima u tom mestu, Robertson je održao predavanje na Univerzumu, gde je ushićeno govorio o akciji NATO-a na spasavanju civilnog stanovništva na Kosovu, ističući da je moto bio "Srbi napolje, mirovnjaci unutra, izbeglice nazad" (Serbs out, peacekeepers in, refugees back).

Govoreći o aktuelnoj situaciji na Kosovu, on je od mladih zatražio da ne napuste zemlju i da svoju budućnost grade na Kosovu.

Robertson je rekao da suzavac i nasilje nisu rešenje problema i razmirica vlasti i opozicije, dok je od vlade Kosova zatražio da spreči korupciju da bi Kosovo napredovalo i ušlo u NATO i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: