Vanredno u Knjaževcu, 4.000 kuća bez struje

Zbog ledene kiše koja je padala celu noć više sela u okolini Knjaževca je bez struje, a na području opštine je proglašena vanredna situacija, javlja RTS.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2016.

09:39

Vanredno u Knjaževcu, 4.000 kuća bez struje
Foto: Thinkstock

Javni servis navodi da je oko 4.000 seoskih domaćinstava zbog kvarova koje je prouzrokovao led, ostalo bez napajanja strujom.

Ekipe EPS su na terenu kako bi što pre otklonili kvarove i uspostavili normalno snabdevanje električnom energijom. Tokom jutra su otklonjeni skoro svi kvarovi na visokom naponu, a otklanjaju se kvarovi na niskonaponskim vodovima.

U knjaževačkoj opštini je za B92 rečeno da je prvi sastanak štaba za vanredne situacije održan juče, kada su stigla upozorenja od meteorologa, ali i uveravanja EPS-a da neće biti problema sa snabdevanjem električnom energijom. Štab je zasedao i danas.

Osim knjaževačke opštine, u ostalim delovima Srbije nema problema u snabdevanju strujom.

Pored EPS-a, i Elekromreža je uvela 24-časovno dežurstvo i pojačala ekipe na terenu. Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić uputio se iz Banatskog Dvora u opštinu Knjaževac.

Kako agencija Beta saznaje u Štabu za vanredne situacije Knjaževca, Antić će se sastati sa rukovodstvom opštine, predstavnicima sektora za vanredne situacije i Elektrodistribucije, nakon čega će obići ekipe Elektroprivrede Srbije koje otklanjaju kvarove.

Antić je danas obišao skladište gasa u Banatskom Dvoru i kazao da je snabdevanje gasom u Srbiji sigurno, a da su se kompanije koje se baƒve distribucijom električne energije dobro pripremile i da je ove godine manje kvarova i manje ljudi bez struje nego prethodnih.

On je kazao da problema, u ovom momentu, ima samo u brdskoplaninskim delovima Knjaževca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: