KiM: Još jedan napad na Srbe, pucano na trafiku

U mestu Srbobran, u opštini Istok, pucano je na trafiku u kojoj se nalazilo dvoje Srba, kaže ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 07.12.2015.

20:28

Default images

Savetnik u Ministarstvu za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dragan Repanović takođe je izjavio da su nepoznata lica večeras pucala iz vatrenog oružja na prodavnicu Dane Simonović u povratničkom selu Srbobran, kod Istoka u Metohiji.

Repanović je za agenciju Beta rekao da je nešto posle 20 časova iz kola ispaljeno ukupno osam hitaca, od toga pet u prodavnicu u kojoj su se nalazili vlasnica Dana Simonović i jedan srpski dečak iz susednog povratničkog sela Skluvi Lukavac, ali da nema povređenih u ovom napadu.

"Simonovićeva i dečak ništa nisu videli, jer je Srbobran večeras obavijen gustom maglom. Policija vrši uviđaj, a vlasnicu prodavnice i dečaka policijska patrola je odvela u Istok da daju izjave", rekao je Repanović.

Prema njegovim rečima, ranije je na povratnika Momu Pantića pucano iz vatrenog oružja, pre nepunu godinu povratnicima je ukraden traktor, a bilo je i krađe imovine Srba povratnika.

On je kazao da u Srbobranu od predratnih oko 200 danas živi samo dvadesetak Srba.

Srbobran se nalazi nedaleko od Đurakovca, na putu Peć-Kosovska Mitrovica.

Podsećamo, u Goraždevcu je jutros rano pucano na nekoliko kuća, vozila i spomenik koji se nalazi u centru tog metohijskog sela.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da se incident dogodio rano jutros oko tri sata i da su oštećena dva automobila.

Prema njegovim rečima, pucano je na kuću petočlane porodice Petrović na koju je ispaljeno pet hitaca iz vatrenog oružja, a jedan metak pronađen je u kupatilu kuće.

Osim toga, uništen je spomenik žrtvama NATO bombardovanja i deci stradaloj na reci Bistrici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: