Privedeni otac i brat jednog od napadača

Francuska policija privela je oca i brata jednog od napadača povezanih sa serijom terorističkih napada u Parizu i pretražuje njihove kuće.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP

Subota, 14.11.2015.

23:20

Default images
Foto: Beta/AP

Izvori bliski istrazi rekli su za agenciju AFP da je u toku pretres kuće napadačevog oca u mestu Romiji sir Sen, udaljenom oko 130 kilometara istočno od Pariza, kao i njegovog brata u obližnjem mestu Bondufle.

Francuski premijer Manuel Vals je za kanal TF1 rekao da vlada namerava da produži vanredno stanje, uvedeno širom Francuske posle terorističkih napada u Parizu i okolini, preneo je Rojters.

Vals je dodao da, zbog napada, vlada ima šira ovlašćenja da se bori protiv, kako je rekao, veoma organizovanog neprijatelja.

U seriji terorističkih napada u noći izmedju petka i subote u Parizu poginulo je najmanje 129 osoba, a povredjeno više od 350.

Francuska policija vrši pretres doma porodice jednog identifikovanog bombaša samoubice, prenosi Frans pres.

U toku je pretres kvarta gradića Romiji-sir-Sen koji je opkopljen policijskih snagama dok je ostalim građanima naloženo da ne izlaze iz svojih kuća.

Frans pres je javio da se pretresi odnose na porodicu i prijatelje bombaša samoubice u koncertnoj hali Bataklan i dodao da je u pitanju Francuz (29) rođen kod Pariza i koji je osuđivan za sitna krivična dela ali nije nikad bio u zatvoru.

Identifikovan je na osnovu otisaka prstiju.

S druge strane, grčke vlasti su saopštile da su dvojica muškaraca koje traži francuska policija u vezi s napadima, registrovana u Grčkoj kao tražioci azila.

Francuske vlasti su zatražile od grčkih kolega da provere podatke o dvojici muškaraca za koje su ranije postojale pretpostavke da su se registrovali kao izbeglice u Grčkoj.

Jedan sirijski pasoš pronađen je kod tela jednog od sedam napadača u Parizu, gde je poginulo 129 osoba. U toku je provera autentičnosti pasoša, dodao je Frans pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: