CG: Novi protest, vlast zove na razgovore

U Podgorici je posle sinoćnjeg sukoba pristalica Demokratskog fronta i policije mirno. Lideri opozicije najavljuju nastavak protesta.

Izvor: B92

Nedelja, 18.10.2015.

09:42

Default images

Predstavnici opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) saopštili su svojim pristalicama na Trgu Republike u Podgorici da će protesti biti nastavljeni danas. To je sinoć prenela RTCG.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je ranije da je Predsedništvo DF-a odlučilo da se protesti nastave.

U centru Podgorice, kod Pošte Crne Gore, sinoć je došlo do sukoba policije i pristalica Demokratskog fronta, a na demonstrante je bačen suzavac. Polomljeno nekoliko izloga u glavnoj podgoričkoj ulici.

Policija je prethodno uklonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste. Crnogorska policija saopštila je da je intervenisala protiv demonstaranata opozicionog Demokratskog fronta (DF), jer su pokušali da probiju policijski kordon i da nasilno uđu u skupštinu.

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je za danas u podne proširenu sednicu Kolegijuma predsednika skupštine, na kojoj će biti razmatrana aktuelna politička situacija u zemlji.

Kako su javili podgorički mediji, osim predsednika poslaničkih klubova, Krivokapić je pozvao i predsednike stranaka koji su poslanici.

Na kolegijum su pozvani lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demosa Miodrag Lekić, Socijalističke narodne partije Srđana Milića, Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića i Liberalne partije Andrija Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: