"Pajtić da objasni kako je izmislio aferu"

SNS pozdravlja odluku lidera DS Bojana Pajtića "da se vrati u Srbiju i odazove pozivu nadležnih državnih organa na saslušanje zbog afere vetroparkovi".

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

19:35

Default images

"Nadamo se da će šef vojvođanskog režima sa sobom povesti i svog partnera Danila Redžepovića i prijateljicu Lidiju Udovički, i da će nadležnim organima detaljno objasniti kako su izmislili aferu kojom su, zapravo, pokušali da prikriju svoja krivična dela", navode naprednjaci.

Srpska napredna stranka je pozvala nadležne državne organe koje premijer Vojvodine, "kako sam kaže, niti priznaje, niti poštuje", da u što kraćem roku završe istragu i obaveste javnost o svim lažima i reketiranjima Bojana Pajtića.

Naprednjaci navode da ono što najviše interesuje građane, pre svega Vojvodine, jeste kada će Pajtić odgovarati za sva krivična dela koja je izvršio "pljačkajući Vojvodinu, za krađu narodnih para iz Razvojne banke Vojvodine, Fonda za razvoj, pokrajinskih robnih rezervi, za otimanje novca čak i od dece sa posebnim potrebama".

"Bojan Pajtić, osvedočeni lažov koji hara Vojvodinom već šesnaestu godinu, po prvi put je u pravu - otići će sa vlasti i to voljom građana Vojvodine", saopštavaju naprednjaci.

Pajtić je ranije u toku dana izjavio da će se sa velikim zadovoljstvom odazvati pozivu za saslušanje zbog afere vetroparkovi jer je, kako navodi, žrtva prisluškivanja, kao i da će ponuditi dokaze o "reketiranju" strane kompanije.

Kako su preneli mediji, Pajtiću je poziv za saslušanje kod tužioca dostavljen na radnom mestu u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu, nije ga lično preuzeo jer je na službenom putu u Briselu, ali su ga uzeli njegovi saradici koji će mu ga dati po povratku.

U javnosti su plasirani transkripti razgovora Pajtića i Udovički, u kojima se pominje da je direktor EMS Nikola Petrović navodno od Udovički tražio dva miliona evra kako bi se na EMS priključio vetropark te firme.

Petrović je juče saslušan, doborvoljno je išao na poligrafsko ispitivanje i prošao je "detektor laži".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: