Izmena sistema kazni, 6.000 zatvorenika na slobodi

Oko šest hiljada američkih zatvorenika, osuđenih zbog posedovanja ili prodaje narkotika, do kraja oktobra će izaći na slobodu.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

08:43

Default images

Takav razvoj situacije je posledica nedavne promene načina kažnjavanja za ove prekršaje, a one će imati i retroaktivno dejstvo.

Komisija za kažnjavanje je u aprilu 2014. godine donela odluku kojom će kazne biti umanjene prosečno 25 meseci.

Zatvorenici koji su osuđeni pre aprila 2014. godine od novembra prošle godine su mogli da podnose prijave za umanjenje kazne, a 46.000 njih je imalo to pravo.

Kako prenose američki mediji, krajem oktobra će se dogoditi najveće oslobađanje zatvorenika u istoriji, s obzirom na to da je umanjenje kazne dobilo 6.000 osuđenika.

Američki sudovi i dalje procesuiraju zahteve zatvorenika, uz mogućnost da odbiju ukoliko se proceni da će oni predstavljati opasnost za javnu bezbednost.

Trećina zatvorenika koji će izaći na slobodu u narednim nedeljama su stranci i oni će odmah biti deportovani u zemlje porekla.

Pretpostavlja se da će slobodu dobiti i jedna osoba koja je bila osuđena na doživotni zatvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: