Mađarska: Novi zakon pokriće za ogradu na granici

Mađarski parlament usvojio je zakonske akte kojima se pooštravaju pravila azila u toj zemlji, i pruža pravno pokriće za podizanje ograde duž granice sa Srbijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

15:33

Default images

Kako prenosi Rojters, novo zakonodavstvo skraćuje vreme za proveru zahteva za azil i omogućava vlastima u Budimpešti da odbiju one koji su na putu iz Sirije i Avganistana prošli kroz bezbedne zemlje.

Ujedinjene nacije i Savet Evrope su već kritikovali taj zakon, ocenjujući da slabi zaštitu izbeglica u Mađarskoj, podseća agencija.

MTI prenosi da je parlament sa 151 glasom za i 42 protiv usvojio amandmane na nekoliko zakona koji se odnose na migracije i azil.

Sadašnji dvostepeni proces davanja azila biće pojednostavljen, a amandmanima je takođe predviđeno da se tražioci azila nalaze u pritvoru tokom trajanja čitave procedure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: