Šešeljeve uvrede na račun Đinđića

Lider SRS Vojislav Šešelj prvi put je došao na godišnjicu smrti Slobodana Miloševića, a tu priliku je iskoristio da vređa i uznemirava porodicu Zorana Đinđića.

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

16:42

Default images

Iz DS-a poručuju da je reč o govoru mržnje.

Šešelj koji je dočekan aplauzom prisutnih, rekao je da je u Požarevac došao kao iskreni Miloševićev prijatelj, sa kojim se združio u Hagu, a zatim je rekao da država treba da oda počast "haškom junaku", a ne "kriminalcima, mafijašima i izdajnicima poput Zorana Đinđića".

"Može se vrlo lako desiti da svog zamenika Nemanju Šarovića sutra pošaljem u aleju velikana sa glogovim kolcem u rukama", rekao je Šešelj.

Ova izjava lidera radikala na grobu nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije predstavlja govor mržnje, poručuju iz DS.

Žarko Korać, govoreći kao psiholog, podseca na Šešeljevu izjavu po povratku iz Haga - da je radostan zbog ubistva Zorana Đinđića.

"Na neki užasan način, Šešelja jako opseda smrt. Problem je što on govori stvari koje u civilizovanom svetu uopšte ne pripadaju", rekao je Korać.

Profesorka Vesna Rakić-Vodinelić ocenial je Šešeljevu izjavu kao varvarsku

"Varvarske izjave mogu da nas vrate u prvobitnu zajednicu, a nesto od toga već živimo i danas", rekla je ona.

A do danas, 12 godina od atentata na Đinđića gotovo niko ne postavlja dilemu da je posredi politicko ubistvo. Ipak, ono nije rasvetljeno, niti dokazano

"Imamo situaciju da je bivši predsednik i premijer pozvan na razgovor kod tužioca, pa se digla javnost i on nije saslušan sto je nedozvoljeno. Svako ko je bio pod sumnjom mora da bude saslušan, a oni koji su nevini moraju sami da odu i to kažu", rekao je lider Nove stranke Zoran Živković.

Živkoic tvrdi i da još nema političke volje za otkrivanje političke pozadine ubistva premijera.

Stefanović: Država neće dozvoliti vandalizam na groblju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da država neće dozvoliti vandalizam prilikom sutrašnjeg obeležavanja godišnjice ubistva premijera Zorana Đinđića i da će MUP obezbediti da se ne narušava dostojanstvo na groblju.

"MUP će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da spreči bilo kakav vandalizam ili skrnavljenje groba", rekao je Stefanović za TV Pink reagujući na izjavu lidera radikala Vojislava Šešelja da će sutra, 12. marta, na godišnjicu Đinđićevog ubistva, poslati svog zamenika Nemanju Šarovića "sa glogovim kocem na mesto gde je Đinđić sahranjen".

Ministar policije je poručio da država stoji čvrsto na stanovištu da ne dozvoli bilo kakav vandalizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: