Alep: Vojska usmrtila 18 civila

Najmanje 18 civila poginulo je u napadu vladinih snaga na grad Alep na severu Sirije, saopštila je Sirijska observatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

14:07

Default images
Foto: Beta/AP

Kako se navodi, jedna barel bomba bačena iz helikoptera pogodila je istočni sektor grada gde su se ljudi okupili da kupe i prodaju gorivo.

U severnoj provinciji Idlib, sedmoro građana je poginulo kada je režimska vojska bombardovala uporišta opozicije u blizini škole, saopštio je agenciji AFP predstavnik observatorije Rami Abdel Rahman.

Ovi napadi odvili su se neposredno nakon posete delegacije Ujedinjenih nacija gradu Alepu kako bi uticali na postizanje primirja u ovom gradu koji je od sredine 2012. godine podeljen između pripadnika sirijskih vojnih snaga i pobunjenika.

Predstavnici opozicionih snaga su u nedelju odbili plan primirja koji je predložio izaslanik UN Stafan de Mistura, navodeći da žele ,,sveobuhvatno rešenje'' sirijskog konflikta koje podrazumeva odlazak predsednika Bašar el Asada.

Pobunjenici su dodali da je još jedan od nerešenih problema upotreba barel bombi od strane sirijske vlasti koje je zabranila međunarodna zajednica.

Predsednik Sirije Asad negirao je da vojska upotrebljava barel bombe, preneo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: