Sertićev "savet" Dačiću za ambasade

Ministar privrede Željko Sertić kaže da u našim diplomatskim predstavništvima nema dovoljno ljudi koji se bave privredom, a da ambasada ima "možda i previše".

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

13:40

Default images
Foto: Tanjug

Ministar je apelovao da apsolutni prioritet u njihovom radu bude uspostavljanje privrednih veza i onih koje će omogući saradnju u toj oblasti.

Govoreći na Biznis forumu on je kao peti stub razvoja sektora privrede naveo nova tržišta, a u skladu s tim opredeljenjem istakao je neophodno institucionalno prilagodjavanje diplomatskih predstavništva u smislu podrške privredi.

"Mi ne treba da se bavimo svetskom politikom, već ekonomijom", rekao je Setrić , aludirajući na aktivnost diplomatije, uz napomenu da će u podrsci diplomatama učestvovati i njegovo ministarstvo, ali i cela vlada.

Za takvu misiju u kojoj će najvažniji posao diplomata biti razvoj doimaće privrede neophodna je reforma diplomatije, što su prepoznale i mnoge druge zemlje, a čija su se iskustva, prema rečima Sertića, pokazala kao veoma uspešna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: