Dobijali uputstva od Al Kaide i ID

Teroristi Šerif Kuaši i Amedi Kulibali izjavili su da su uputstva dobijali od Al Kaide u Jemenu i džihadističke organizacije Islamska država (ID).

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

20:09

Default images
Foto: Beta/AP

Oni su to rekli u intervjuu čije je izvode francuska televizija BFM emitovala par sati nakon što su ih francuske snage reda danas ubile u odvojenim i istovremenim akcijama.

Kuaši, koji je osumnjičen zajedno s bratom za napad na satirični časopis "Šarli ebdo", rekao je da ga je u Francusku poslala Al-Kaida u Jemenu i da ga je finansirao emir Anvar al-Avlaki, koji je ubijen 2011. u napadu američke bespilotne letelice, prenosi "Figaro".

Kulibali, koji je u Parizu danas držao više talaca od kojih je neke i ubio zajedno sa još jednom ženom teroristom i koji je takođe osumnjičen za jučerašnje ubistvo francuske policajke, precizirao je u intervjuu da mu je instrukcije davala ID.

On je rekao da je, iako nisu pripadali istoj organizaciji, bio u kontaktu s braćom Kuaši.

"Uvek smo bili sinhronizovani kad je reč o operacijama", rekao je Kulibali.

Više o braći Kuaši pročitajte ovde. Ko su otmičari Kulibali i Bumedijen saznajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: