Ubijen navijač,Srbija traži istragu

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković ubijen je sinoć u Istanbulu. Srbija traži hitnu istragu i hvatanje ubice.

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

12:26

Default images

Ivković je ubijen u sukobu navijača Crvene zvezde i navijača Galatasaraja u blizini sportske hale gde su se sastali srpski i turski klubovi.

Grupa od oko 400 navijača Zvezde nije uspela da uđe u halu i bodri svoj klub, pa je ispred hale došlo do incidenata.

Navijači Galatasaraja su grupu gađali kamenicama i bakljama, a došlo je i do fizičkih sukoba.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da je mladić ubijen ubodima nožem.

Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane.

"Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", rekao je Marković. Prema njegovim rečima, ovo je "teroristički akt na naše građane od strane turskih huligana".

Premijer Turske Ahmet Davutoglu pozvao je telefonom premijera Srbije Aleksandra Vučića i izrazio saučešće povodom ubistva navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića.

Vučić je rekao svom turskom kolegi da Srbija zahteva hitno pronalaženje i hapšenje ubice i njegovo najstrože kažnjavanje. Davutoglu je obećao je da će turske vlasti učiniti sve da se počinilac zločina pronadje i izvede pred lice pravde.

Loša organizacija

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je večeras da je organizacija utakmice protiv Galatasaraja u Istanbulu bila "sramna", i rekao da ni "beskonačni broj pobeda" nije vredan ljudskog života.

"Organizacija utakmice je bila sramna, ponašanje policije bilo je sramno. Bili su potpuno upoznati sa svime što može da se dogodi. Neverovatno je da policija baci suzavac na navijače Zvezde, a da onda u taj dim utrče turski huligani i sa noževima bodu naše navijače", dodao je Čović.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman kritikovao je posle meča navijače Crvene zvezde, koji su po njegovim rečima pravili incidente pre meča.

"Napadali su našu policiju i naše navijače bakljama i kamenjem. Njih 300-400 terorista", rekao je Ataman posle meča.

Zbog ove izjave, premijer Vučić je rekao da trener Galatasaraja Ergin Ataman nije više dobrodošao u Srbiju.

Posle svega, Ataman je jutros na svom Tviter prfilu napisao da nije znao za ubistvo navijača Crvene zvezde pre nego što je pristalice "crveno-belih" nazvao teroristima.

“Želim da izjavim saučešće Crvenoj zvezdi i navijačima, potresla me je ova tragedija kojoj nije mesto u sportu ili životu", napisao je Atama.

Sportski klub Galatasaraj izrazio je saučešće građanima Srbije zbog ubistva navijača Crvene zvede u Istanbulu pre košarkaške utakmice ova dva kluba.

"Sportski klub Galatasaraj izražava duboko saučešće i tugu građanima Srbije zbog događaja koji su doveli do ubistva. Naše snage bezbednosti rade sve što mogu da pronađu krivce. Verujemo da ovaj incident nema veze sa našim klubom i njegovim navijačima", navodi se u saopštenju kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: