Subota, 22.11.2014.

12:26

Ubijen navijač,Srbija traži istragu

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković ubijen je sinoć u Istanbulu. Srbija traži hitnu istragu i hvatanje ubice.

Izvor: B92

Ubijen navijaè,Srbija traži istragu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

kukic

pre 9 godina

Tužno je ovo što se desilo.A još tužnije jer se takve stvari upravo nama dešavaju.Ukoliko Turci ne nađu krivca za ovo onda više ne treba nikad govoriti ili šta raditi sa njima.A treneru turskog tima zabraniti da se pojavi u Beogradu dok se javno ne izvini celoj Srbiji za ovo što je rekao za naše navijače. Mada ni to ne može da ga opere.

Korektor

pre 9 godina

Srbija uspesno obavlja zastitu stranih navijaca kada se igraju utakmice na domacem terenu dok druge zemlje kao sto je Turska ocigledno nisu sposobne za to. U najmanju ruku posle ovakve tragedije duzni su da sprovedu brzu i temeljnu istragu u cilju pronalazenja pocinioca ovog zlocina i da taj zlocin osude javno.

Dorijan

pre 9 godina

Činjenica je da ova utakmica nije adekvatno obezbeđena, u to nema sumnje. Turska vlast definitivno nije dobro obavila svoj posao, a zbog toga će neko morati da odgovara. Ovo je zaista teško kriminalno delo. Ovo je težak dan za Srbiju.

nataly

pre 9 godina

Propustom Turske ugasen je jedan mlad zivot i to na koji nacin.....nadam se samo da ce ubica biti pronadjen i kaznjen i da ce ta kazna biti opomena svima da ovakve stvari ne smeju da se desavaju! Iskreno saucesce porodici!!!

Antonio

pre 9 godina

Do ovog nemilog događaja došlo je usled loše organizacije turske policije. Nadam se da će vlasti turske naći počinioca i oštro ga kazniti. To je najmanje što mogu učiniti.

Skituljko

pre 9 godina

Neverovatno loša organizacija meča je na žalost rezultirala tragičnim događajem. Istraga će pokazati ko je zakazao ali to skoro da nije ni bitno pošto šteta ne može da se nadoknadi. Ovo svirepo ubistvo mora najstrože da bude kažnjeno.

Lence

pre 9 godina

Počinioca zločina najoštrije kazniti za svirepi zločin, jer je porodicu, rodbinu i prijatelje zavio u crno i Srbiju koja žali za izgubljenim mladim životom.

SARS5

pre 9 godina

Mucko ubijanje mladica iza ledja je tragedija porodice koja ce ostati vecno zavijena u crno a cela Srbija tuguje sa njima. izgubljen je mladi zivot bez razloga, samo zato sto je otisao da navija za svoj klub. Sramota da se ovo ostavi ovako mora se naci ubica.

MARADIK

pre 9 godina

Koliko imamo saznanja da se u ovom teskom nemilom dogadjau u Turskoj pred utakmicu Galatasaraji i Zvezda su jedini za koje se moze reci da su svetla tacka u ovoj velikoj tragediji su Turski lekari koji su pet sati pokusavali da reanimiraju tragicno izbodenog naseg gradjanina i navijaca ali nazalost, nisu uspeli u tome.Iskreno se nadam da ce i Turska policija pokazati ljudskost, odgovornost i profesionalizam i da ce uhapsiti monstruoznog ubicu. Dok za ostale aktere to se ne moze reci pogotovo za njihovog trenera. Nama sta je jedino preostalo to je da kao drzava trazimo hitnu istragu. Sto se tice gradjana pridruzujem se svima onima koji su uputili saucesce porodici nastradalog mladica.

pravda za grobare

pre 9 godina

porodici saucesce setim se kako je srbija reagovala na tatonana koji je dosao iz zemlje koja je ubijala srpsku decu 99te I AKO TAJ CIN NE OPRAVDAVAM ali ne opravdavam ni reakciju javnog mjenja ni lincovanje a kako turska reaguje pa se pitam da li je na zemaljskoj kugli pravda jednaka za sve i da li samo mi srbi moramo da podnosimo racune izgleda da moramo i zato cemo da izumremo i zato ima da nas nema i nasem srpskom nestajanju doprinose oni koji ovaj komentar nece ni objaviti ...mislim da bi trebalo da se ponasamo i ugledamo na sve ostale zemlje a ne da se trudimo da budemo veci turci od turaka ili vece pape o samoga pape...prst na celo za svako ubistvo se odgovara po zakonu

Viber

pre 9 godina

Velika tragedija sto je jedan mladi zivot ugasen na surov nacin, huligani koji su ovo uradili moraju se sto pre naci i kazniti, jadne su izjave da nas nazivaju teroristima.

istrebljenje preti nam

pre 9 godina

Jasno je da od ovoga nema ništa.Da je se slučaj dogodio u Srbiji skočila bi cela EU,sve sportske organizacije iz EU bi tražile linč za nas,ali kada naša krv padne nikome nije važno.Srbijo počni da mrziš i uzvraćaš na zlo onima koji ti ga učine,samo tako će te poštovati i neće te uništavati.Zub za zub,oko za oko,nema druge.

Nikolija

pre 9 godina

O kakvim ljudskim pravima ćemo pričati ako se ne kazni onaj koji je ugasio jedan mladi život, pre svega jedan nevini život?
Ukoliko se ne osudi počinilac mnogo gneva i prašine će se dići a neće se na tome završiti!

Maksimus

pre 9 godina

Sem istrage treba tražiti da se slučaj što pre reši a počinilac zločina kazni, kako se ne bi više ponavljale ovakve nemile scene koje donose, jedino, štetu...

Визир

pre 9 godina

На десетине милиона еура српски туристи остављају сваке године у ту исту Турску, која константно ради на подривању стабилности Републике Српске и Србије! Треба протерати њихову обавештајну службу која је на велика врата ушла уз дозволу тадашњег првог човека Србије 2010. године, јер тај ко је то тада учинио учинио бацио је под ноге сво вековно страдање српског народа од стране турске руке! И због свега тога морамо бити јединсвени у подршци Вучићу да једном и за свагда свима стави до знања да се са Србијом на тај начин више не може манипулисати!

Mima

pre 9 godina

Na žalost jedan mladi život je izgubljen. Strašno.
Zamislite kako bi bilo da je obrnuta situacija, da se ovo u Srbiji desilo i da neki naš trener naziva navijače gostujuće ekipe teroristima, ne bi se 'oprali' narednih sto godina. Mislim da su svi suviše navikli da kritikuju Srbiju i da smo mi uvek ona strana koja je 'loša'.

Djordje

pre 9 godina

U Beogradu su igraci i navijaci turskog kluba docekani na najbolji nacin, organizacija utakmice bila je savrsena. A onda nasi navijaci dodju u Istanbul, ne dozvoli im se da kupe ulaznice i prisustvuju utakmici, iako ih je bilo 3x manje nego turskih u Beogradu, pa se uz ocajnu organizaciju i huliganizam pojedinih turskih navijaca, desi se ogromna tragedija.

Mirjana Subotica

pre 9 godina

Svetla tacka u ovoj velikoj tragediji su turski lekari koji su pet sati pokusavali da reanimiraju mladica, ali nazalost, nisu uspeli u tome. Iskreno se nadam da ce i turska policija pokazati ljudskost, odgovornost i profesionalizam i da ce uhapsiti monstruoznog ubicu.

zoran

pre 9 godina

Čisto sumnjam da će ga naći i da će ih FIBA kazniti zbog loše organizacije.Da se to kojim slučajem desilo kodnas,već bi sutradan bili izbačeni iz takmičenja.

VUKOTA

pre 9 godina

Najmanje što turske vlasti mogu uraditi je da pronađu ubicu i da ga kazne, mada to neće vratiti jedan mlad život. Iskreno saučešće porodici.

marija

pre 9 godina

Sport vise nije sport vec rat.
Utakmice u Evropi od sad pa narednih nekoliko godina treba igrati bez publike.
Dosta vise ludila,
drzave ce na kraju zaratiti zbog huligana!!!

Marakuja 1

pre 9 godina

Totalna neorganizacija od strane Turskih organizatora. Da se to dogodilo kod nas bilo bi dignuto na visi nivo, i odmah bi nas okarakterisali kao srpske huligane. Pocinioci treba da se pronadju. A kako se saznaje i milicija je bacala suzavac na nase navijace sto su i iskoristili njihovi navijaci.

EU Citizen

pre 9 godina

Ma kakvo crno hvatanje i kažnjavanje, ja bih mu dao orden, jedan manje parazit, nasilnik i kriminalac će se vratiti u Srbiju da prodaje drogu našoj deci, otima novac ljudima koji ga pošteno zarađuju, maltretira sve što je slabije od njega i radi prljave poslove za udbaško-tajkunsku mafiju koja ovom zemljom upravlja, šteta je jedino što je samo jedan nastradao, a ne svi koliko ih ima.

Ideja

pre 9 godina

Organizator sportske priredbe, u saradnji sa ministarstvom unutrašnjih poslova , dužan je da osigura bezbedno održavanje sportske priredbe i da preduzme mere kojima se predupređuje i onemogućava izbijanje nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca.Ovaj put su Turci u potpunosti podbacili,ali sve ovo ne bi bilo toliko strasno da nije izgubljen jedan mladi zivot.

Stanislava Zemun

pre 9 godina

Tuga! Strasan zlocin u kojem je jedan mlad zivot ugasen. Organizatori i policija napravili su ogromne propuste, namerno ili slucajno. Ako su Zvezda, Beograd, Srbija docekali kosarkase i navijace Galatasaraja bez i jednog incidenta, perfektnom organizacijom od strane kluba i policiji, vo jos vise boli. Nijedan rezultat, pobeda nisu vredni ljudskog zivota.

Семир С.

pre 9 godina

Прочитајте до краја...

Приведено је 12 навијача Галатасараја. Више хиљада Турака је вечерас у центру Истанбула одало пошту српском младићу Марку Ивковићу кога су изболи турски хулигани, а преминуо је у болници. Формирана је колона дугачка око 150 метара, која се протеже од споменика Републике до почетка Хасфирин улице, у којој грађани, у групама од по троје - четворо, стрпљиво стоје. Шефица посланичке групе Странке Анадолије Емина Тархан изјавила је да није Србија та која треба да опрости Турској, већ да су то Маркови родитељи. Присутне су биле и шефице посланичких група у Скупштини Турске - Демократске странке Турске Гултекин Ујсал и Народне републикансе странке Кемал Киличдароглу, министар спољних послова Мевлут Чавушоглу, као и државни секретари у Министарству правде и Министарству за људска права Турске. Потпредседник Партије мира и демократије Турске Первин Булдан положио је вечерас венац код Споменика Републике поводом трагичне смрти српског навијача. Он је позвао грађане у име ПМД-а, да се окупе у суботу у 17 часова код Филозофског факултета у Истанбулу у што већем броју и придруже шетњи отпора насиљу и тако покажу право лице Турске. Ово све што си прочитао до сад ти вероватно изгледа чудно, невероватно, нестварно. Зар не? Наравно. И требало би да буде. Нема везе са истином. Али овако је Србија изгледала после убиства Татона. Турска се неће савити толико ниско због страног држављанина.

ned

pre 9 godina

Ma ovo je tužno svakako, žao mi je klinca, ali bre, odeš u grad od 15 miliona Turaka da bacaš baklje i šibaš se... Deco, nisu to Novi Sad ili Kruševac. Ej bre, samo je bilo pitanje kada će da se ovo dogodi. Jadan dečak, pokoj mu duši.

Tuga

pre 9 godina

Jadan dečko. Dokle više ovako? Mislim da je krajnje vreme da se ovakvim ispadima stane na put i da nas ne tretiraju kao bednike kojima se može sve raditi, jer nema ko da ih štiti! Porodici iskreno saučešće!

darkisa

pre 9 godina

Sve se to ne bi desilo da je Turska policija samo malo bolje odreagovala i da je malo ozbiljnije shvatila celu ovu situaciju,ovako,ostaje zal za jednim mladim zivotom koji je nepravedno ugasen,moje saucesce...

veskic

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce Turska uciniti sve da pronadje ubicu,ali to ih i dalje ne opravdava sto nisu malo bolje organizovali to sve i sto nisu naredili da obezbedjenje bude jos vece,kao i to sto su izigrali Zvezdine navijace pa ovi nisu mogli ni da udju u halu..

Olivera K.

pre 9 godina

Strasno! Zgrozena sam ovim sto se desilo. Mladic iz Srbije, navijac, izgubio je zivot, tacnije oduzeo mu ga je turski huligan, cije ce ime, iskreno se nadam, vrlo brzo otkriti turska policija. U ovoj ogromnoj tragediji, divno je cuti kako su se turski lekari 5 sati borili da spasu mladica. Nazalost, nisu uspeli u tome. Jedan poremecen um doveo je do ovako velike tragedije.

Ko je, zapravo, loš organizator?

pre 9 godina

Tužno, zaista!
Ipak, usudio bih se da postavim jedno "tehničko" pitanje. Kako to da je grupa od 400 navijača stigla autobusima, organizovano iz Beograda u Istanbul, prevalila hiljadu kilometara, i tek onda, pred sam početak košarkaške utakmice, iznenada shvatila da iz "određenih tehničkih razloga" ne mogu da uđu u sportsku halu? Ili se, možda takve stvari redovno dešavaju, jer, važno je da se putuje na utakmicu, bez obzira da li se putuje kao "guske u maglu" ili ne?

marija

pre 9 godina

Sport vise nije sport vec rat.
Utakmice u Evropi od sad pa narednih nekoliko godina treba igrati bez publike.
Dosta vise ludila,
drzave ce na kraju zaratiti zbog huligana!!!

Brusko

pre 9 godina

Totalna neorganizacija od strane Turskih organizatora. Da se to dogodilo kod nas bilo bi dignuto na visi nivo, i odmah bi nas okarakterisali kao srpske huligane. Pocinioci treba da se pronadju. A kako se saznaje i milicija je bacala suzavac na nase navijace sto su i iskoristili njihovi navijaci.

siki82

pre 9 godina

Da se ovako nešto kod nas desilo,pa okačili bi nas na stub srama,žigosali,osudili kako ne umemo da stvorimo bezbednost i td....nadam se da će isto to da se desi i turcima!Krivac se mora naći,kazniti,ovo je užasan docadjaj.

BoOris

pre 9 godina

Zvezda da je normalan klub, trebala bi da tuzi Galatasaraj zbog ovako ocajne organizacije jer su oni ti koji nisu zeleli da puste navijace na utakmicu jer da su to uradili, ovo se ne bi ni desilo.
Ali posto su to amateri, vrv od tako necega nista nece biti.

ZVEZDAS

pre 9 godina

Njihove snage bezbednosti rade na otkrivanju pocinioca.Da su nesto radile,ne bi doslo do ubistva.I te kako je klub kriv za losu organizaciju,i sve ono sto je usledilo u toku meca i posle njega.Nadam se da ce Garatasaj biti kaznjen i suspendovan.Prvo zbog izjave svog trenera,a drugo zbog svojih navijaca i parola koje su izvikivali za Kosovo.

darkisa

pre 9 godina

Sve se to ne bi desilo da je Turska policija samo malo bolje odreagovala i da je malo ozbiljnije shvatila celu ovu situaciju,ovako,ostaje zal za jednim mladim zivotom koji je nepravedno ugasen,moje saucesce...

istrebljenje preti nam

pre 9 godina

Jasno je da od ovoga nema ništa.Da je se slučaj dogodio u Srbiji skočila bi cela EU,sve sportske organizacije iz EU bi tražile linč za nas,ali kada naša krv padne nikome nije važno.Srbijo počni da mrziš i uzvraćaš na zlo onima koji ti ga učine,samo tako će te poštovati i neće te uništavati.Zub za zub,oko za oko,nema druge.

Mirjana Subotica

pre 9 godina

Svetla tacka u ovoj velikoj tragediji su turski lekari koji su pet sati pokusavali da reanimiraju mladica, ali nazalost, nisu uspeli u tome. Iskreno se nadam da ce i turska policija pokazati ljudskost, odgovornost i profesionalizam i da ce uhapsiti monstruoznog ubicu.

Визир

pre 9 godina

На десетине милиона еура српски туристи остављају сваке године у ту исту Турску, која константно ради на подривању стабилности Републике Српске и Србије! Треба протерати њихову обавештајну службу која је на велика врата ушла уз дозволу тадашњег првог човека Србије 2010. године, јер тај ко је то тада учинио учинио бацио је под ноге сво вековно страдање српског народа од стране турске руке! И због свега тога морамо бити јединсвени у подршци Вучићу да једном и за свагда свима стави до знања да се са Србијом на тај начин више не може манипулисати!

Nikolija

pre 9 godina

O kakvim ljudskim pravima ćemo pričati ako se ne kazni onaj koji je ugasio jedan mladi život, pre svega jedan nevini život?
Ukoliko se ne osudi počinilac mnogo gneva i prašine će se dići a neće se na tome završiti!

Stanislava Zemun

pre 9 godina

Tuga! Strasan zlocin u kojem je jedan mlad zivot ugasen. Organizatori i policija napravili su ogromne propuste, namerno ili slucajno. Ako su Zvezda, Beograd, Srbija docekali kosarkase i navijace Galatasaraja bez i jednog incidenta, perfektnom organizacijom od strane kluba i policiji, vo jos vise boli. Nijedan rezultat, pobeda nisu vredni ljudskog zivota.

Brusko

pre 9 godina

Totalna neorganizacija od strane Turskih organizatora. Da se to dogodilo kod nas bilo bi dignuto na visi nivo, i odmah bi nas okarakterisali kao srpske huligane. Pocinioci treba da se pronadju. A kako se saznaje i milicija je bacala suzavac na nase navijace sto su i iskoristili njihovi navijaci.

Mima

pre 9 godina

Na žalost jedan mladi život je izgubljen. Strašno.
Zamislite kako bi bilo da je obrnuta situacija, da se ovo u Srbiji desilo i da neki naš trener naziva navijače gostujuće ekipe teroristima, ne bi se 'oprali' narednih sto godina. Mislim da su svi suviše navikli da kritikuju Srbiju i da smo mi uvek ona strana koja je 'loša'.

Djordje

pre 9 godina

U Beogradu su igraci i navijaci turskog kluba docekani na najbolji nacin, organizacija utakmice bila je savrsena. A onda nasi navijaci dodju u Istanbul, ne dozvoli im se da kupe ulaznice i prisustvuju utakmici, iako ih je bilo 3x manje nego turskih u Beogradu, pa se uz ocajnu organizaciju i huliganizam pojedinih turskih navijaca, desi se ogromna tragedija.

Maksimus

pre 9 godina

Sem istrage treba tražiti da se slučaj što pre reši a počinilac zločina kazni, kako se ne bi više ponavljale ovakve nemile scene koje donose, jedino, štetu...

SARS5

pre 9 godina

Mucko ubijanje mladica iza ledja je tragedija porodice koja ce ostati vecno zavijena u crno a cela Srbija tuguje sa njima. izgubljen je mladi zivot bez razloga, samo zato sto je otisao da navija za svoj klub. Sramota da se ovo ostavi ovako mora se naci ubica.

VUKOTA

pre 9 godina

Najmanje što turske vlasti mogu uraditi je da pronađu ubicu i da ga kazne, mada to neće vratiti jedan mlad život. Iskreno saučešće porodici.

zoran

pre 9 godina

Čisto sumnjam da će ga naći i da će ih FIBA kazniti zbog loše organizacije.Da se to kojim slučajem desilo kodnas,već bi sutradan bili izbačeni iz takmičenja.

MARADIK

pre 9 godina

Koliko imamo saznanja da se u ovom teskom nemilom dogadjau u Turskoj pred utakmicu Galatasaraji i Zvezda su jedini za koje se moze reci da su svetla tacka u ovoj velikoj tragediji su Turski lekari koji su pet sati pokusavali da reanimiraju tragicno izbodenog naseg gradjanina i navijaca ali nazalost, nisu uspeli u tome.Iskreno se nadam da ce i Turska policija pokazati ljudskost, odgovornost i profesionalizam i da ce uhapsiti monstruoznog ubicu. Dok za ostale aktere to se ne moze reci pogotovo za njihovog trenera. Nama sta je jedino preostalo to je da kao drzava trazimo hitnu istragu. Sto se tice gradjana pridruzujem se svima onima koji su uputili saucesce porodici nastradalog mladica.

marija

pre 9 godina

Sport vise nije sport vec rat.
Utakmice u Evropi od sad pa narednih nekoliko godina treba igrati bez publike.
Dosta vise ludila,
drzave ce na kraju zaratiti zbog huligana!!!

marija

pre 9 godina

Sport vise nije sport vec rat.
Utakmice u Evropi od sad pa narednih nekoliko godina treba igrati bez publike.
Dosta vise ludila,
drzave ce na kraju zaratiti zbog huligana!!!

EU Citizen

pre 9 godina

Ma kakvo crno hvatanje i kažnjavanje, ja bih mu dao orden, jedan manje parazit, nasilnik i kriminalac će se vratiti u Srbiju da prodaje drogu našoj deci, otima novac ljudima koji ga pošteno zarađuju, maltretira sve što je slabije od njega i radi prljave poslove za udbaško-tajkunsku mafiju koja ovom zemljom upravlja, šteta je jedino što je samo jedan nastradao, a ne svi koliko ih ima.

pravda za grobare

pre 9 godina

porodici saucesce setim se kako je srbija reagovala na tatonana koji je dosao iz zemlje koja je ubijala srpsku decu 99te I AKO TAJ CIN NE OPRAVDAVAM ali ne opravdavam ni reakciju javnog mjenja ni lincovanje a kako turska reaguje pa se pitam da li je na zemaljskoj kugli pravda jednaka za sve i da li samo mi srbi moramo da podnosimo racune izgleda da moramo i zato cemo da izumremo i zato ima da nas nema i nasem srpskom nestajanju doprinose oni koji ovaj komentar nece ni objaviti ...mislim da bi trebalo da se ponasamo i ugledamo na sve ostale zemlje a ne da se trudimo da budemo veci turci od turaka ili vece pape o samoga pape...prst na celo za svako ubistvo se odgovara po zakonu

Viber

pre 9 godina

Velika tragedija sto je jedan mladi zivot ugasen na surov nacin, huligani koji su ovo uradili moraju se sto pre naci i kazniti, jadne su izjave da nas nazivaju teroristima.

Tuga

pre 9 godina

Jadan dečko. Dokle više ovako? Mislim da je krajnje vreme da se ovakvim ispadima stane na put i da nas ne tretiraju kao bednike kojima se može sve raditi, jer nema ko da ih štiti! Porodici iskreno saučešće!

Семир С.

pre 9 godina

Прочитајте до краја...

Приведено је 12 навијача Галатасараја. Више хиљада Турака је вечерас у центру Истанбула одало пошту српском младићу Марку Ивковићу кога су изболи турски хулигани, а преминуо је у болници. Формирана је колона дугачка око 150 метара, која се протеже од споменика Републике до почетка Хасфирин улице, у којој грађани, у групама од по троје - четворо, стрпљиво стоје. Шефица посланичке групе Странке Анадолије Емина Тархан изјавила је да није Србија та која треба да опрости Турској, већ да су то Маркови родитељи. Присутне су биле и шефице посланичких група у Скупштини Турске - Демократске странке Турске Гултекин Ујсал и Народне републикансе странке Кемал Киличдароглу, министар спољних послова Мевлут Чавушоглу, као и државни секретари у Министарству правде и Министарству за људска права Турске. Потпредседник Партије мира и демократије Турске Первин Булдан положио је вечерас венац код Споменика Републике поводом трагичне смрти српског навијача. Он је позвао грађане у име ПМД-а, да се окупе у суботу у 17 часова код Филозофског факултета у Истанбулу у што већем броју и придруже шетњи отпора насиљу и тако покажу право лице Турске. Ово све што си прочитао до сад ти вероватно изгледа чудно, невероватно, нестварно. Зар не? Наравно. И требало би да буде. Нема везе са истином. Али овако је Србија изгледала после убиства Татона. Турска се неће савити толико ниско због страног држављанина.

ZVEZDAS

pre 9 godina

Njihove snage bezbednosti rade na otkrivanju pocinioca.Da su nesto radile,ne bi doslo do ubistva.I te kako je klub kriv za losu organizaciju,i sve ono sto je usledilo u toku meca i posle njega.Nadam se da ce Garatasaj biti kaznjen i suspendovan.Prvo zbog izjave svog trenera,a drugo zbog svojih navijaca i parola koje su izvikivali za Kosovo.

ned

pre 9 godina

Ma ovo je tužno svakako, žao mi je klinca, ali bre, odeš u grad od 15 miliona Turaka da bacaš baklje i šibaš se... Deco, nisu to Novi Sad ili Kruševac. Ej bre, samo je bilo pitanje kada će da se ovo dogodi. Jadan dečak, pokoj mu duši.

siki82

pre 9 godina

Da se ovako nešto kod nas desilo,pa okačili bi nas na stub srama,žigosali,osudili kako ne umemo da stvorimo bezbednost i td....nadam se da će isto to da se desi i turcima!Krivac se mora naći,kazniti,ovo je užasan docadjaj.

Ideja

pre 9 godina

Organizator sportske priredbe, u saradnji sa ministarstvom unutrašnjih poslova , dužan je da osigura bezbedno održavanje sportske priredbe i da preduzme mere kojima se predupređuje i onemogućava izbijanje nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca.Ovaj put su Turci u potpunosti podbacili,ali sve ovo ne bi bilo toliko strasno da nije izgubljen jedan mladi zivot.

Olivera K.

pre 9 godina

Strasno! Zgrozena sam ovim sto se desilo. Mladic iz Srbije, navijac, izgubio je zivot, tacnije oduzeo mu ga je turski huligan, cije ce ime, iskreno se nadam, vrlo brzo otkriti turska policija. U ovoj ogromnoj tragediji, divno je cuti kako su se turski lekari 5 sati borili da spasu mladica. Nazalost, nisu uspeli u tome. Jedan poremecen um doveo je do ovako velike tragedije.

veskic

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce Turska uciniti sve da pronadje ubicu,ali to ih i dalje ne opravdava sto nisu malo bolje organizovali to sve i sto nisu naredili da obezbedjenje bude jos vece,kao i to sto su izigrali Zvezdine navijace pa ovi nisu mogli ni da udju u halu..

Marakuja 1

pre 9 godina

Totalna neorganizacija od strane Turskih organizatora. Da se to dogodilo kod nas bilo bi dignuto na visi nivo, i odmah bi nas okarakterisali kao srpske huligane. Pocinioci treba da se pronadju. A kako se saznaje i milicija je bacala suzavac na nase navijace sto su i iskoristili njihovi navijaci.

Ko je, zapravo, loš organizator?

pre 9 godina

Tužno, zaista!
Ipak, usudio bih se da postavim jedno "tehničko" pitanje. Kako to da je grupa od 400 navijača stigla autobusima, organizovano iz Beograda u Istanbul, prevalila hiljadu kilometara, i tek onda, pred sam početak košarkaške utakmice, iznenada shvatila da iz "određenih tehničkih razloga" ne mogu da uđu u sportsku halu? Ili se, možda takve stvari redovno dešavaju, jer, važno je da se putuje na utakmicu, bez obzira da li se putuje kao "guske u maglu" ili ne?

BoOris

pre 9 godina

Zvezda da je normalan klub, trebala bi da tuzi Galatasaraj zbog ovako ocajne organizacije jer su oni ti koji nisu zeleli da puste navijace na utakmicu jer da su to uradili, ovo se ne bi ni desilo.
Ali posto su to amateri, vrv od tako necega nista nece biti.

Skituljko

pre 9 godina

Neverovatno loša organizacija meča je na žalost rezultirala tragičnim događajem. Istraga će pokazati ko je zakazao ali to skoro da nije ni bitno pošto šteta ne može da se nadoknadi. Ovo svirepo ubistvo mora najstrože da bude kažnjeno.

Antonio

pre 9 godina

Do ovog nemilog događaja došlo je usled loše organizacije turske policije. Nadam se da će vlasti turske naći počinioca i oštro ga kazniti. To je najmanje što mogu učiniti.

Dorijan

pre 9 godina

Činjenica je da ova utakmica nije adekvatno obezbeđena, u to nema sumnje. Turska vlast definitivno nije dobro obavila svoj posao, a zbog toga će neko morati da odgovara. Ovo je zaista teško kriminalno delo. Ovo je težak dan za Srbiju.

Korektor

pre 9 godina

Srbija uspesno obavlja zastitu stranih navijaca kada se igraju utakmice na domacem terenu dok druge zemlje kao sto je Turska ocigledno nisu sposobne za to. U najmanju ruku posle ovakve tragedije duzni su da sprovedu brzu i temeljnu istragu u cilju pronalazenja pocinioca ovog zlocina i da taj zlocin osude javno.

Lence

pre 9 godina

Počinioca zločina najoštrije kazniti za svirepi zločin, jer je porodicu, rodbinu i prijatelje zavio u crno i Srbiju koja žali za izgubljenim mladim životom.

nataly

pre 9 godina

Propustom Turske ugasen je jedan mlad zivot i to na koji nacin.....nadam se samo da ce ubica biti pronadjen i kaznjen i da ce ta kazna biti opomena svima da ovakve stvari ne smeju da se desavaju! Iskreno saucesce porodici!!!

kukic

pre 9 godina

Tužno je ovo što se desilo.A još tužnije jer se takve stvari upravo nama dešavaju.Ukoliko Turci ne nađu krivca za ovo onda više ne treba nikad govoriti ili šta raditi sa njima.A treneru turskog tima zabraniti da se pojavi u Beogradu dok se javno ne izvini celoj Srbiji za ovo što je rekao za naše navijače. Mada ni to ne može da ga opere.

EU Citizen

pre 9 godina

Ma kakvo crno hvatanje i kažnjavanje, ja bih mu dao orden, jedan manje parazit, nasilnik i kriminalac će se vratiti u Srbiju da prodaje drogu našoj deci, otima novac ljudima koji ga pošteno zarađuju, maltretira sve što je slabije od njega i radi prljave poslove za udbaško-tajkunsku mafiju koja ovom zemljom upravlja, šteta je jedino što je samo jedan nastradao, a ne svi koliko ih ima.

Mirjana Subotica

pre 9 godina

Svetla tacka u ovoj velikoj tragediji su turski lekari koji su pet sati pokusavali da reanimiraju mladica, ali nazalost, nisu uspeli u tome. Iskreno se nadam da ce i turska policija pokazati ljudskost, odgovornost i profesionalizam i da ce uhapsiti monstruoznog ubicu.

Stanislava Zemun

pre 9 godina

Tuga! Strasan zlocin u kojem je jedan mlad zivot ugasen. Organizatori i policija napravili su ogromne propuste, namerno ili slucajno. Ako su Zvezda, Beograd, Srbija docekali kosarkase i navijace Galatasaraja bez i jednog incidenta, perfektnom organizacijom od strane kluba i policiji, vo jos vise boli. Nijedan rezultat, pobeda nisu vredni ljudskog zivota.

istrebljenje preti nam

pre 9 godina

Jasno je da od ovoga nema ništa.Da je se slučaj dogodio u Srbiji skočila bi cela EU,sve sportske organizacije iz EU bi tražile linč za nas,ali kada naša krv padne nikome nije važno.Srbijo počni da mrziš i uzvraćaš na zlo onima koji ti ga učine,samo tako će te poštovati i neće te uništavati.Zub za zub,oko za oko,nema druge.

Визир

pre 9 godina

На десетине милиона еура српски туристи остављају сваке године у ту исту Турску, која константно ради на подривању стабилности Републике Српске и Србије! Треба протерати њихову обавештајну службу која је на велика врата ушла уз дозволу тадашњег првог човека Србије 2010. године, јер тај ко је то тада учинио учинио бацио је под ноге сво вековно страдање српског народа од стране турске руке! И због свега тога морамо бити јединсвени у подршци Вучићу да једном и за свагда свима стави до знања да се са Србијом на тај начин више не може манипулисати!

darkisa

pre 9 godina

Sve se to ne bi desilo da je Turska policija samo malo bolje odreagovala i da je malo ozbiljnije shvatila celu ovu situaciju,ovako,ostaje zal za jednim mladim zivotom koji je nepravedno ugasen,moje saucesce...

Ko je, zapravo, loš organizator?

pre 9 godina

Tužno, zaista!
Ipak, usudio bih se da postavim jedno "tehničko" pitanje. Kako to da je grupa od 400 navijača stigla autobusima, organizovano iz Beograda u Istanbul, prevalila hiljadu kilometara, i tek onda, pred sam početak košarkaške utakmice, iznenada shvatila da iz "određenih tehničkih razloga" ne mogu da uđu u sportsku halu? Ili se, možda takve stvari redovno dešavaju, jer, važno je da se putuje na utakmicu, bez obzira da li se putuje kao "guske u maglu" ili ne?

Brusko

pre 9 godina

Totalna neorganizacija od strane Turskih organizatora. Da se to dogodilo kod nas bilo bi dignuto na visi nivo, i odmah bi nas okarakterisali kao srpske huligane. Pocinioci treba da se pronadju. A kako se saznaje i milicija je bacala suzavac na nase navijace sto su i iskoristili njihovi navijaci.

Nikolija

pre 9 godina

O kakvim ljudskim pravima ćemo pričati ako se ne kazni onaj koji je ugasio jedan mladi život, pre svega jedan nevini život?
Ukoliko se ne osudi počinilac mnogo gneva i prašine će se dići a neće se na tome završiti!

Mima

pre 9 godina

Na žalost jedan mladi život je izgubljen. Strašno.
Zamislite kako bi bilo da je obrnuta situacija, da se ovo u Srbiji desilo i da neki naš trener naziva navijače gostujuće ekipe teroristima, ne bi se 'oprali' narednih sto godina. Mislim da su svi suviše navikli da kritikuju Srbiju i da smo mi uvek ona strana koja je 'loša'.

Djordje

pre 9 godina

U Beogradu su igraci i navijaci turskog kluba docekani na najbolji nacin, organizacija utakmice bila je savrsena. A onda nasi navijaci dodju u Istanbul, ne dozvoli im se da kupe ulaznice i prisustvuju utakmici, iako ih je bilo 3x manje nego turskih u Beogradu, pa se uz ocajnu organizaciju i huliganizam pojedinih turskih navijaca, desi se ogromna tragedija.

zoran

pre 9 godina

Čisto sumnjam da će ga naći i da će ih FIBA kazniti zbog loše organizacije.Da se to kojim slučajem desilo kodnas,već bi sutradan bili izbačeni iz takmičenja.

BoOris

pre 9 godina

Zvezda da je normalan klub, trebala bi da tuzi Galatasaraj zbog ovako ocajne organizacije jer su oni ti koji nisu zeleli da puste navijace na utakmicu jer da su to uradili, ovo se ne bi ni desilo.
Ali posto su to amateri, vrv od tako necega nista nece biti.

marija

pre 9 godina

Sport vise nije sport vec rat.
Utakmice u Evropi od sad pa narednih nekoliko godina treba igrati bez publike.
Dosta vise ludila,
drzave ce na kraju zaratiti zbog huligana!!!

marija

pre 9 godina

Sport vise nije sport vec rat.
Utakmice u Evropi od sad pa narednih nekoliko godina treba igrati bez publike.
Dosta vise ludila,
drzave ce na kraju zaratiti zbog huligana!!!

VUKOTA

pre 9 godina

Najmanje što turske vlasti mogu uraditi je da pronađu ubicu i da ga kazne, mada to neće vratiti jedan mlad život. Iskreno saučešće porodici.

Maksimus

pre 9 godina

Sem istrage treba tražiti da se slučaj što pre reši a počinilac zločina kazni, kako se ne bi više ponavljale ovakve nemile scene koje donose, jedino, štetu...

Семир С.

pre 9 godina

Прочитајте до краја...

Приведено је 12 навијача Галатасараја. Више хиљада Турака је вечерас у центру Истанбула одало пошту српском младићу Марку Ивковићу кога су изболи турски хулигани, а преминуо је у болници. Формирана је колона дугачка око 150 метара, која се протеже од споменика Републике до почетка Хасфирин улице, у којој грађани, у групама од по троје - четворо, стрпљиво стоје. Шефица посланичке групе Странке Анадолије Емина Тархан изјавила је да није Србија та која треба да опрости Турској, већ да су то Маркови родитељи. Присутне су биле и шефице посланичких група у Скупштини Турске - Демократске странке Турске Гултекин Ујсал и Народне републикансе странке Кемал Киличдароглу, министар спољних послова Мевлут Чавушоглу, као и државни секретари у Министарству правде и Министарству за људска права Турске. Потпредседник Партије мира и демократије Турске Первин Булдан положио је вечерас венац код Споменика Републике поводом трагичне смрти српског навијача. Он је позвао грађане у име ПМД-а, да се окупе у суботу у 17 часова код Филозофског факултета у Истанбулу у што већем броју и придруже шетњи отпора насиљу и тако покажу право лице Турске. Ово све што си прочитао до сад ти вероватно изгледа чудно, невероватно, нестварно. Зар не? Наравно. И требало би да буде. Нема везе са истином. Али овако је Србија изгледала после убиства Татона. Турска се неће савити толико ниско због страног држављанина.

ned

pre 9 godina

Ma ovo je tužno svakako, žao mi je klinca, ali bre, odeš u grad od 15 miliona Turaka da bacaš baklje i šibaš se... Deco, nisu to Novi Sad ili Kruševac. Ej bre, samo je bilo pitanje kada će da se ovo dogodi. Jadan dečak, pokoj mu duši.

siki82

pre 9 godina

Da se ovako nešto kod nas desilo,pa okačili bi nas na stub srama,žigosali,osudili kako ne umemo da stvorimo bezbednost i td....nadam se da će isto to da se desi i turcima!Krivac se mora naći,kazniti,ovo je užasan docadjaj.

ZVEZDAS

pre 9 godina

Njihove snage bezbednosti rade na otkrivanju pocinioca.Da su nesto radile,ne bi doslo do ubistva.I te kako je klub kriv za losu organizaciju,i sve ono sto je usledilo u toku meca i posle njega.Nadam se da ce Garatasaj biti kaznjen i suspendovan.Prvo zbog izjave svog trenera,a drugo zbog svojih navijaca i parola koje su izvikivali za Kosovo.

Tuga

pre 9 godina

Jadan dečko. Dokle više ovako? Mislim da je krajnje vreme da se ovakvim ispadima stane na put i da nas ne tretiraju kao bednike kojima se može sve raditi, jer nema ko da ih štiti! Porodici iskreno saučešće!

Olivera K.

pre 9 godina

Strasno! Zgrozena sam ovim sto se desilo. Mladic iz Srbije, navijac, izgubio je zivot, tacnije oduzeo mu ga je turski huligan, cije ce ime, iskreno se nadam, vrlo brzo otkriti turska policija. U ovoj ogromnoj tragediji, divno je cuti kako su se turski lekari 5 sati borili da spasu mladica. Nazalost, nisu uspeli u tome. Jedan poremecen um doveo je do ovako velike tragedije.

Marakuja 1

pre 9 godina

Totalna neorganizacija od strane Turskih organizatora. Da se to dogodilo kod nas bilo bi dignuto na visi nivo, i odmah bi nas okarakterisali kao srpske huligane. Pocinioci treba da se pronadju. A kako se saznaje i milicija je bacala suzavac na nase navijace sto su i iskoristili njihovi navijaci.

veskic

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce Turska uciniti sve da pronadje ubicu,ali to ih i dalje ne opravdava sto nisu malo bolje organizovali to sve i sto nisu naredili da obezbedjenje bude jos vece,kao i to sto su izigrali Zvezdine navijace pa ovi nisu mogli ni da udju u halu..

Ideja

pre 9 godina

Organizator sportske priredbe, u saradnji sa ministarstvom unutrašnjih poslova , dužan je da osigura bezbedno održavanje sportske priredbe i da preduzme mere kojima se predupređuje i onemogućava izbijanje nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca.Ovaj put su Turci u potpunosti podbacili,ali sve ovo ne bi bilo toliko strasno da nije izgubljen jedan mladi zivot.

Viber

pre 9 godina

Velika tragedija sto je jedan mladi zivot ugasen na surov nacin, huligani koji su ovo uradili moraju se sto pre naci i kazniti, jadne su izjave da nas nazivaju teroristima.

pravda za grobare

pre 9 godina

porodici saucesce setim se kako je srbija reagovala na tatonana koji je dosao iz zemlje koja je ubijala srpsku decu 99te I AKO TAJ CIN NE OPRAVDAVAM ali ne opravdavam ni reakciju javnog mjenja ni lincovanje a kako turska reaguje pa se pitam da li je na zemaljskoj kugli pravda jednaka za sve i da li samo mi srbi moramo da podnosimo racune izgleda da moramo i zato cemo da izumremo i zato ima da nas nema i nasem srpskom nestajanju doprinose oni koji ovaj komentar nece ni objaviti ...mislim da bi trebalo da se ponasamo i ugledamo na sve ostale zemlje a ne da se trudimo da budemo veci turci od turaka ili vece pape o samoga pape...prst na celo za svako ubistvo se odgovara po zakonu

MARADIK

pre 9 godina

Koliko imamo saznanja da se u ovom teskom nemilom dogadjau u Turskoj pred utakmicu Galatasaraji i Zvezda su jedini za koje se moze reci da su svetla tacka u ovoj velikoj tragediji su Turski lekari koji su pet sati pokusavali da reanimiraju tragicno izbodenog naseg gradjanina i navijaca ali nazalost, nisu uspeli u tome.Iskreno se nadam da ce i Turska policija pokazati ljudskost, odgovornost i profesionalizam i da ce uhapsiti monstruoznog ubicu. Dok za ostale aktere to se ne moze reci pogotovo za njihovog trenera. Nama sta je jedino preostalo to je da kao drzava trazimo hitnu istragu. Sto se tice gradjana pridruzujem se svima onima koji su uputili saucesce porodici nastradalog mladica.

SARS5

pre 9 godina

Mucko ubijanje mladica iza ledja je tragedija porodice koja ce ostati vecno zavijena u crno a cela Srbija tuguje sa njima. izgubljen je mladi zivot bez razloga, samo zato sto je otisao da navija za svoj klub. Sramota da se ovo ostavi ovako mora se naci ubica.

Lence

pre 9 godina

Počinioca zločina najoštrije kazniti za svirepi zločin, jer je porodicu, rodbinu i prijatelje zavio u crno i Srbiju koja žali za izgubljenim mladim životom.

Skituljko

pre 9 godina

Neverovatno loša organizacija meča je na žalost rezultirala tragičnim događajem. Istraga će pokazati ko je zakazao ali to skoro da nije ni bitno pošto šteta ne može da se nadoknadi. Ovo svirepo ubistvo mora najstrože da bude kažnjeno.

Antonio

pre 9 godina

Do ovog nemilog događaja došlo je usled loše organizacije turske policije. Nadam se da će vlasti turske naći počinioca i oštro ga kazniti. To je najmanje što mogu učiniti.

nataly

pre 9 godina

Propustom Turske ugasen je jedan mlad zivot i to na koji nacin.....nadam se samo da ce ubica biti pronadjen i kaznjen i da ce ta kazna biti opomena svima da ovakve stvari ne smeju da se desavaju! Iskreno saucesce porodici!!!

Dorijan

pre 9 godina

Činjenica je da ova utakmica nije adekvatno obezbeđena, u to nema sumnje. Turska vlast definitivno nije dobro obavila svoj posao, a zbog toga će neko morati da odgovara. Ovo je zaista teško kriminalno delo. Ovo je težak dan za Srbiju.

Korektor

pre 9 godina

Srbija uspesno obavlja zastitu stranih navijaca kada se igraju utakmice na domacem terenu dok druge zemlje kao sto je Turska ocigledno nisu sposobne za to. U najmanju ruku posle ovakve tragedije duzni su da sprovedu brzu i temeljnu istragu u cilju pronalazenja pocinioca ovog zlocina i da taj zlocin osude javno.

kukic

pre 9 godina

Tužno je ovo što se desilo.A još tužnije jer se takve stvari upravo nama dešavaju.Ukoliko Turci ne nađu krivca za ovo onda više ne treba nikad govoriti ili šta raditi sa njima.A treneru turskog tima zabraniti da se pojavi u Beogradu dok se javno ne izvini celoj Srbiji za ovo što je rekao za naše navijače. Mada ni to ne može da ga opere.