Počelo "osnežavanje" Kopaonika

U ski centru Kopaonik je pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje, a staze će biti spremne za predstojeću sezonu.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

23:49

Default images

"Temperatura vazduha je izmedju minus 3 i minus 4 stepena Celzijusove skale, tako da su ispunjeni uslovi za proizvodnju veštačkog snega kako bi staze bile u potpunosti spremne za skijašku sezonu. Trenutno se osnežavaju staze Karaman greben i Pančićev vrh", piše u saopštenju Skijališta Srbije.

Visina prirodnog snega je oko pet centimetara, a za dodatno osnežavanje staza uključeno je 30 lansera i 10 topova, piše u saopštenju.

"Sistemi za veštačko osnežavanje su se pokazali kao najbolja investicija Skijališta Srbije, s obzirom da je zahvaljući ovim sistemima ski centar Kopaonik u jednom periodu prošle sezone bio jedini ski centar u okruženju koji je radio za ljubitelje skijanja i borda", piše u saopštenju.

Skijališta Srbije navode da ulažu velike napore kako bi i u predstojećoj sezoni opravdali poverenje posetilaca i zadržali epitet najbolje pripremljenih staza u Evropi, sa optimalnom mešavinom prirodnog i veštačkog snega.

Za manifestaciju “Ski opening”, koja je zakazana za period od 4. do 7. decembra vlada, kako piše, do sada najveće interesovanje medju ljubiteljima Kopaonika, a skijaši će od sutra imati priliku da putem web shopa Skijališta Srbije kupe ski karte.

Pretprodaja se nastavlja i na sajmu Expo-zim, gde će moći da se kupe karte sa popustom od 10 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: