Rušenje kuća terorista u Izraelu

Izraelski premijer je najavio prve operativne korake u znak odgovora na jutrošnji napad u sinagogi u Jerusalimu, u kome je ubijeno četvoro Izraelaca.

Izvor: B92

Utorak, 18.11.2014.

19:25

Default images

Benjamin Netanijahu je naredio da se sruše kuće dvojice terorista iz istočnog Jerusalima koji su izveli napad.

Oni su ubijeni u sukobu s policijom.

Izraelska policija identifikovalaje ljude ubijene u jerusalimskoj sinagogi, kao tri američka grdjanina i jednog Britanca.

Policija je rekla da su žrtve sve bile imigranti u Izrael i da su imali dvojno državljanstvo, prenosi Asošijeted pres.

U jutrošnjem napadu dva palestinska napadača ušla su u sinagogu tokom jutarnjih molitvi s pištoljem i satarom ubivši četvoricu ljudi pre nego što je njih ubila policija.

Napad se dogodio u kvartu Har Nof u ultraortodoksnom području u kome živi puno imigranata iz zapadnih zemalja. Nakon napada izraleske vlasti su odlučile da ukinu neka ograničenja na nošenje oružja da bi pružile mogućnost za veću samoodbranu, izjavio je ministar unutrašnje bezbednosti Jicak Aharonovič.

Ova mera će se odnositii na Izraelce koiji nose oružje, kao što su vojni oficiri, kada nisu u sluzbi il čuvari škola i dečjih vrtića, koji će moći da nose svoje oružje kući, preneo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: