Putin: Ukrajina nam je najbratskija

Izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom je interesu Rusije, a Ukrajina je za Rusiju "najbratskija od svih nacija",rekao je Vladimir Putin.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

14:28

Default images

"U našem je interesu da imamo pouzdanog i predvidljivog partnera i suseda", rekao je Putin na investicionom forumu "VTB Kapital Raša", preneo je Rojters.

Ruski predsednik je u vezi s tim izrazio nadu da će parlamentarni izbori u Ukrajini, zakazani za 26. oktobra, omogućiti povratak stabilnosti u toj zemlji, navodeći da je to takođe u interesu Rusije.

Putin je istakao da će izbori doprineti stabilnosti u Ukrajini ukoliko zvanični Kijev bude garantovao puna prava svim ukrajinskim građanima, što se, kako navodi Rojters, očito odnosi na proruski orijentisane građane na istoku Ukrajine, u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Oni su, inače, najavili da neće učestvovati na izborima 26. oktobra.

"Nadam se da će parlamentarni izbori u Ukrajini biti pravedni i da će u tu zemlju konačno stići dugo očekivana politička stabilnost", rekao je ruski predsednik.

Zvanični Kijev optužuje Moskvu da se meša u unutrašnje poslove Ukrajine time što podržava proruske snage na istoku zemlje, što Kremlj negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: