"Ruska vojna oprema stiže u UKR"

Samoproglašeni premijer oblasti Donjecka Aleksander Zaharčenko izjavio je da je iz Rusije krenuo konvoj sa vojnom opremom za taj region.

Izvor: B92

Subota, 16.08.2014.

14:41

Default images

Zaharčenko je rekao da se ukrajinskoj granici približava 150 vojnih vozila i 1.200 ljudi, iako je prethodno Rusija je demantovala tvrdnje Ukrajine i zapadnih novinara da vojna pomoć za proruske snage prelazi preko granice.

U međuvremenu, konvoj sa humanitarnom pomoći iz Rusije stoji na ruskoj strani granice i čeka da bude pušten u Ukrajinu.

"Želeo bih da vam saopštim dobre vesti. U ovom trenutku prema koridoru (prekogranična veza sa Rusijom koju su uspostavile proruske snage) kreće se 150 komada vojne opreme, od kojih su 30 tenkovi, a ostalo su pešadijska borbena vozila i oklopni transporteri", rekao je Zaharčenko.

On je dodao da vojna vozila prati 1.200 vojnika koji su četiri meseca obučavani u Rusiji.

Dan pre toga Ukrajina je objavila da je delimično uništila kolonu oklopnih vozila koja je u četvrtak tokom noći prešla u tu zemlju iz Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: