DSS: Potvrda o zločinačkoj državi

Izvešraj Klinta Vilijamsona potvrđuje da je ''samoproglašena Republika Kosova stvorena na zločinima'', ocenjuje DSS.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

19:52

Default images

Demokratska stranka Srbije poručuje da izveštaj glavnog tužioca Specijalnog tima EU za istragu zločina trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, Klinta Vilijamsona, potvrđuje i da ''oni koji su je priznali i učestvuju u njenom uspostavljanju učestvuju u stvaranju zločinačke, monstrum države''.

Iz DSS kažu da su zločini pripadnika OVK, za koje Vilijamson tvrdi da postoje dokazi, izvršeni po okončanju agresije na Srbiju, dolasku trupa KFOR-a, odnosno NATO na Kosovo i Metohiju i u vreme kada je na njemu UNMIK sprovodio civilnu upravu.

Kako tvrde, KFOR pod upravom NATO, time što je bio zadužen za poslove bezbednosti, čuvanje reda i mira na Kosovu i Metohiji, nije samo svedok zločina izvršenih nad Srbima, već je nečinjenjem za njih odgovoran.

Vilijamson je ranije danas u Briselu rekao da nije nađeno dovoljno dokaza da su kidnapovanim licima na Kosovu 1999. godine nasilno vađeni organi, ali da postoje dokazi o umešanosti vrha Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u etničko čisćenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: