Subota, 12.07.2014.

16:44

"Sa Vučićem o rešenju Srpske"

Odluka o personalnim rešenjima za učešće poslanika liste Srpska u Skupštini Kosova biće doneta na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, rekao Aleksandar Jablanović.

Izvor: Beta

Default images

Predsednik izborne liste Srpska je posle današnje sednici Predsedništva Skupštine Kosova, kojoj su prisustvovali i predsednici parlamentarnih partija, rekao za Betu da Srpska lista, odnosno srpska zajednica na Kosovu ima pravo na jednog potpredsednika u trajanju čitavog mandata Skupstine.

Prema njegovim rečima, nealbanske stranke i samostalni poslanici imaju, takodje, pravo na potpredsednika Skupstine koji se rotira na svakih šest meseci.

Prema njegovim rečima, na konstitutivnoj sednici skupštine zakazanoj za 17. jul u 10 sati očekuje se učešće svih izabranih poslanika.

Na pitanje Bete da li je danas razgovarao o koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova, jer je oko sat vremena proveo u prostorijama te stranke u Skupstini, razgovarajući sa predsednikom DSK Isom Mustafom, Jablanović je odgovorio da za tu vrstu razgovora nema mandat.

"Danas se o nikakvoj koaliciji u Skupštini Kosova nisu vodili razgovori. Jednostavno, dobio sam nekoliko dobrih saveta od Mustafe, kao iskusnih ljudi u bavljenju politikom unutar kosovskog sistema", kazao je on.

Jablanović je naveo da se raspitivao kakva će dokumenta srpski poslanici dobijati, da li će biti prevedena na srpski latinocom ili ćirilicom.

"Želeo sam da znam kakvu zaštitu možemo dobiti ukoliko nam se jedan tekst predoči na albanskom, a znatno dugačije na srpskom i ako vodjeni prevodom budemo glasali i kakve su posledice po nas u tom slučaju. Tražio sam informacije oko formiranja poslaničkog kluba i dobio korisne savete kako bi naš poslanički klub ubuduće mogao na najbolji način da ostvari svoja prava u Skupštini Kosova", kazao je za Betu Jablanović.

Poslanik Progresivne demokratske stranke u Skupštini Kosova Nenad Rašić rekao je za Betu da će on i njegova stranka podržati svakog kandidata koga za potpredesdnika parlamenta Kosova predloži Srpska lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

15 h

Podeli: