I helikopteri kontrolišu saobraćaj

Saobraćajna policija će tokom celog letnjeg perioda obavljati pojačanu kontrolu na putevima najavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Izvor: B92

Subota, 28.06.2014.

09:35

Default images

On je rekao da se u tom periodu održavaju brojne manifestacije, kao i da je uobičajena je pojačana frekvencija vozila u saobraćaju zbog sezone godišnjih odmora.

"I ove godine imaćemo posebne aktivnosti i kada se radi o Egzitu i Guči i tokom celog letnjeg perioda saobraćajna policija vršiće pojačanu kontrolu na različite načine", rekao je on za RTS.

Rebić je objasnio da se, pored uobičajene kontrole, uvodi dodatna helikopterska i motociklistička kontrola.

Govoreći o uzrocima saobraćajnih udesa, on je rekao da su to najčešće nedozvoljena brzina, psiho-fizičko stanje vozaca i savetovao vozačima da na put kreću samo kada su odmorni i psihofizički spremni za putovanje.

On je rekao da se u svakoj saobraćajnoj policijskoj ispostavi obavlja analiza da li je u prethodnom periodu aktivnost saobraćajne policije bila adekvatna, a takođe se analizira da li se vršila kontrola brzine, kontrola alkoholisanosti...

"Mi u našem delokrugu gledamo da predupredimo da ne dođe do saobraćajnih nezgoda", rekao je Rebić i pozvao i druge subjekte da se uključe u to jer, kako je kazao, ima dosta prostora da se stanje u toj oblasti unapredi.

On je podsetio da su jul i avgust meseci koji su najopterećeniji obzirom da je veliki protok saobrahaja što zbog brojnih manifestacija, što zbog sezone godišnjih odmora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: