Obrenovac:Fekalne vode novi problem

U nekoliko obrenovačkih naselja, zbog problema sa kanalizacijom i pojavom fekalne vode preporučeno je građanima da u narednih 72 sata ne obilaze svoju imovinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.06.2014.

18:11

Default images

U toj opštini koju su pre više od dve sedmice zahvatile razorne poplave, situacija se polako normalizuje, a najveći problem, uz kanalizaciju, predstavlja odnošenje velikih količina stvari koje je poplava pretvorila u đubre, javlja Tanjugov reporter.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da u nekoliko naselja zbog fekalnih voda nije preporučljivo da se u njima boravi u narednih 72 sata.

Čučković je apelovao na građane da ne dolaze i izbacuju stvari iz kuća i drugih objekata "jer taj prostor mora da se od strane Ministarstva zdravlja tretira adekvatnom hemijskim tretmanom".

"U naselju Braće Jugović, pošto je dublja voda, još uvek postoje uginule životinje i to tretiramo sutra jer mora da se povuče voda da bi moglo da se priđe i da se sve što je uginulo odnese", rekao je on.

Prema njegovim rečima, paralelno će se vršiti odnošenje mrtvih životinja i tretiranje područja hemijskim preparatima od strane službi Ministarstva zdravlja.

"To su naselja Šljivice, Braće Jugović u Dudovima, ulica Ace Simovića do Savske, ulica Zapreških partizana i naselje Mirak u kojima sada trenutno ne bi trebalo da borave ljudi koji su došli da sređuju kuće", rekao je Čučković.

On je objasnio i da će taj prostor u narednih 72 sata biti intenzivno tretiran svim mogućim preparatima a nakon toga će nadležni dati procenu stanja na terenu. Čučković je, apelujući na meštane tih naselja da slušaju uputstva kriznog štaba rekao i da "gotovo 90 odsto opštine u ima tehničku vodu, kanalizacija radi i ima struje".

"Počeo je da radi i gradski prevoz, ali u ovim naseljima nema uslova za boravak građana. Ovde nije med i mleko već mukotrpan rad i neophodna nam je svaka vrsta pomoći pre svega za odnošenje kabastog smeća", rekao je on.

Trenutno se radi na rešavanju centralnog problema, dodao je Čučkovć. Reč je o glavnom kolektoru koji se urušio zbog poplave i koji su danas obišli stručnjaci iz preduzeća "Ivan Milutinović" koji su pre tri decenije radili taj projekat

Čučković je naveo i da oni koji su evakuisani, a ne mogu da se vrate u svoje kuće i stanove u Obrenovcu mogu biti smešteni na četiri lokacije - u hotelu, kasarni, barakama uz termoelektranu "Nikola Tesla" i Gerontološkom centru.

Čučković je apelovao na Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu da poveća broj ekipa kako bi se izvršila jasna procena ko gde treba i može da bude smešten jer "opština nije stručna da odredi da li neko može da bude u hotelu ili kolektivnom smeštaju, u kasarni ili baraci".

Na prostoru centralnih gradskih ulica u Obrenovcu i dalje su velike količine raznog otpada koje se odnose, voda se u velikoj meri povukla mada je ima u pojednim delovima, a neprijatan miris se i dalje oseća u vazduhu.

Spisak lokacija sa pijaćom vodom

Opština Obrenovac saopštila je danas spisak sa osam lokacija na kojima se nalaze punktovi sa pijaćom vodom u tom gradu.

Punkt u naselju Rojkovac se nalazi u ulici Kralja Milutina kod zgrade broj 5, u naselju Gaj 1 je u Avalskoj ulici kod okretnice, a u naselju Gaj 2 kod Pejton okretnice.

Punkt sa pijaćom vodom u Zabrežju nalazi se kod Pošte, u naselju Dudovi kod Maksi diskonta, u naselju Stočna pijaca kod škole Jovan Jovanović Zmaj, a u Rvatima je u ulici Kralja Milana, kod crpne stanice.

Pijaća voda dostupna je i na Trgu Dr Zorana Đinđića, navela je obrenovačka opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: