Pomoć ukazuje da se Srbija uvažava

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm kaže da međunarodna solidarnost izražena prema Srbiji koju su zadesile poplave, pokazuje da je Srbija partner koji se uvažava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

09:17

Default images

Vilhelm je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, ocenio da je impresivna pomoć međunarodne zajednice i podsetio da je Nemačka još u petak uputila u Srbiju mobilne pumpe velike snage.

Govoreći o međunarodnoj solidarnosti, Vilhelm je istakao da postoji koordinacija u EU preko Komisije EU kojoj pomaže i Nemačka.

Vilhelm je, govoreći o tehničkoj podršci iz Nemačke, rekao da se ostvaruje stalni kontakt sa kriznim štabom u Srbiji.

On je ocenio da je trenutno potrebna konkretna pomoć, ali da će zbog dugoročnih posledica poplava biti bitno da se Srbija i dalje pomaže i da dobije podršku sa svih strana iz mnogih zemalja.

Vilhelm je dodao da je veliki talas pomoći i da postoje akcije pružanja podrške, naročito nemačkih kompanija, koje se nalaze u Srbiji koje pomažu, kao što je "Hemofarm", u medikamentima i antibioticima.

"To pokazuje koliko nam je bitna Srbija i koliko se svi brinemo i staramo o Srbiji", dodao je Vilhelm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: