Voda u vrtiću, evakuacija dece

U Lučanima u toku akcija iseljavanja mališana iz stare zgrade vrtića jer voda nadire ka prostorijama i već je potopila dvorište, javlja Blic.

Izvor: Blic, Tanjug

Četvrtak, 15.05.2014.

11:51

Default images

Roditelji su pozvani da dođu po svoju decu, a škole i vrtići neće raditi danas i sutra.

Nivo vode u Lučanima iz minuta u minut raste, a u Dom zdravlja ne može da se uđe, rekao je danas predsednik opštine Mladomir Sretenović. On je rekao i da je reka Bjelica tokom noći naglo narasla, poplavila saobraćajnice u gradu i selima, a put u Đeraću je neprohodan.

"Voda je dospela i u krug fabrike Milan Blagojević, a poplava je veća nego pre 15 dana, kao i štete. Zabrinuti smo, jer kiša i dalje pada i nismo optimisti da će vodostaj uskoro opasti“, objasnio je Sretenović.

Sretenović je dodao da, ukoliko kiša ne prestane da pada, posledice po objekte, infrastrukturu i useve biće katastrofalne.

Situacija je alarmantna, tri osobe iz naselja Đerać i Dljin, gde je najkritičnije, uspešno su evakuisane. Neprohodni su putni pravci Guča-Lučani, Dljin –Pilatovići, Lučani-Kratovska stena.

"U osnovnoj školi smo napravili prihvatni centar za osobe koje su ugrožene poplavom na teritoriji naše opštine. Situacija je sve teža, jer kiša ne prestaje da pada. Opštinski štab za vanredne situacije dežura non-stop i molimo građane koji imaju problem da nam se jave na 0321-817-441", rekla je za "Blic" Mirjana Radojičić iz opštinskog štaba za vanredne situacije.

Kritično je i u naselju Viča pored Guče. Voda je noćas odnela most ispred jednog domaćinstva, a podigla se i do temelja nekoliko kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: