CG ima problem s granicom s Kosovom

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević izjavio je da je Crna Gora ima problem s granicom prema Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.05.2014.

11:14

Default images

Kovačević je, međutim, naveo da granični problemi Crne Gore postoje na granci sa Hrvatskom, odnosno Prevlaci.

"Sa BiH su utvrđene granice i uskoro bi trebalo da usledi verifikacija ugovora, dok sa Srbijom granica nije utvrđena, ali tu ne bi trebalo da bude nikakvih sporova", precizirao je Kovačević.

Crna Gora je jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost priznala u jesen 2008. godine i do danas nije rešila spornu lokaciju Kula i u plavskoj opštini ispod Čakora.

"Komisije za razgraničenje do sada su održale 12 bezuspešnih sastanaka, a svi podaci govore da ne bi trebalo da bude nikakvog spora jer se teritorija na koju pretenduje Kosovo nalazi u Crnoj Gori", rekao je Kovačević novinarima u Pljevljima, preneo je Dan.

Prema njegovim rečima, to potvrdjuju i podaci iz prvog katastra Kosova, ali i iz katastra Srbije, koji se „u 99 odsto poklapaju” sa podacima crnogorskog katastra.

"Nadam se da će do kraja godine biti rešeno to pitanje, ako ne putem komisija, onda preko međunarodne arbitraže", naveo je Kovačević.

On je rekao da je sporna teritorija obrasla šumom, a kosovska komisija trpi veliki pritisak lokalnog stanovništva koje izdižu stoku na planine koje su na teritoriji Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: