Koha: OEBS organizuje srpske izbore

OEBS će organizovati parlamentarne izbore Srbije na Kosovu, piše danas dnevnik "Koha ditore".

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2014.

10:45

Default images

Zvaničnici kosovske vlade su, navodi list, rekli da neće dozvoliti otvaranje glasačkih mesta za srpske izbore na Kosovu kao 2012. godine nego samo "cenatra za prikupljanje i transport".

Čitav proces će organizovati OEBS onako kako se očekuje da se odredi u dogovoru sa kosovskim institucijama. Kosovska vlada će, piše Koha, odobriti otvaranje centra za prikupljanje i transport za parlamentarne izbore Srbije kako bi omogućila kosovskim Srbima sa dvojnim državljanstvom glasanje na parlamentarnim izborima 16. marta.

Savetnik kosovskog premijera Bekim Čolaku je rekao za Kohu da je "jasno da u jednom ovakvom procesu nije reč o otvaranju glasačkih mesta na Kosovu, nego samo centara za prikupljanje i transport u Srbiju".

Prema njegovim rečima, narednih dana razgovaraće se o tehničkim modalitetima organizovanja glasanja Srba na Kosovu.

Misija OEBS se izjasnila da je spremna da pomaže u tom procesu. "Mi možemo to da radimo u skladu sa našim mandatom, ekspertizom, izvorima i kapacitetima", rekao je portparol OEBS Nikoala Goan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: