Saslušani osumnjičeni za krađu žita

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušani su osumnjičene za nezakonito raspolaganje robom Direkcije za robne rezerve.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 22.11.2013.

18:15

Default images

Kako je ranije navedeno u saopštenju Tužilaštva, nakon saslušanja biće doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

"Tužilaštvo je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem potrebnih podataka u vezi sa skladištenjem pšenice i kukuruza i kod drugih preduzeća kao i drugih roba obzirom da prema do sada prikupljenim informacijama postoji sumnja da se na sličan način manipulisalo svim robama u vlasništvu Direkcije za robne rezerve", navodi se u saopštenju.

U Tužilaštvo za organizovani kriminal policija je danas privela pet osoba iz Sombora i Novog Sada - načelnika odeljenja u Centru za prehrambene proizvode Republičke direkcije za robne rezerve u Novom Sadu Mihaila Uvačeka, šefa Odseka za prehrambene proizvode u Robnim rezervama Jelenu Drobnjak, sudskog veštaka Stašu Savkovića i zaposlene u preduzeću "Jugoinspekt" Sinišu Kozlina i Angelinu Strilić.

Protiv njih i dva osobe koje nisu pronađene, policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su nezakonito raspolagali robom Direkcije za robne rezerve.

Naime, prema navodima u krivičnoj prijavi, osumnjičeni su u periodu od 2005. do 2012. omogućili prisvajanje merkantilne pšenice u količini od 11.000 tona i kukuruza od 10.500 tona usladištenih u dva privatna preduzeća u Somboru, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je prisvajanjem robe koja se nalazila na skladištenju pribavljena protivpravna imovinska korist veća od pet miliona evra i da je za isti iznos oštećena i Republička direkcija za robne rezerve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: