Slovenija podržava ruski predlog

Slovenija podržava "sve inicijative za političko rešavanje pitanja sirijskog hemijskog oružja, kao i bezbednosne, političke i humanitarne krize u Siriji".

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2013.

18:57

Default images

U tom svetlu, kaže se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Slovenija vidi i inicijativu Rusije za predaju i uništavanje svih sirijskih rezervi hemijskog oružja.

"Tu inicijativu ne shvatamo kao priliku sirijske vlade za otezanje, već od nje očekujemo hitnu i potpunu saradnju", kaže Ministarstvo.

Slovenija ukazuje da ruska inicijativa može "značajno doprineti prevazilaženju zastoja u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, od kojeg očekujemo što skorije razmatranje i uključivanje u traženje trajnog političkog rešenja sirijske krize".

Rusija je u ponedeljak predložila da sirijski režim stavi svoje hemijsko oružje pod međunarodnu kontrolu, što je Sirija prihvatila i s Rusijom pregovara o planu za sprovođenje predloga. SAD taj predlog razmatraju, ali uz skepsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: