Tadiću našli kancelariju

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić trebalo bi uskoro da se useli u službenu kancelariju na koju kao nekadašnji šef države po zakonu ima pravo, saznaju Novosti.

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2013.

21:58

Default images

Prema informacijama Novosti, nadležne službe pronašle su tri kancelarije koje bi mogle da budu budući radni prostor bivšeg predsednika.

Kako nam je rečeno u Vladi, Tadiću će biti omogućeno da obiđe ove kancelarije i izabere jednu. Posle toga, Komisija za stambena pitanja i raspodelu službenih zgrada i poslovnih prostorija, na čijem čelu je ministar građevine Velimir Ilić, doneće i zvaničnu odluku o dodeli službene kancelarije.

"Na Komisiji nismo još razmatrali Tadićev zahtev. Očekujemo da to dođe na dnevni red nakon rekonstrukcije Vlade", kaže ministar Ilić za Novosti.

Tadiću će, najverovatnije, biti dodeljena kancelarija u Palati Srbija, ili takozvanom novobeogradskom SIV-3, gde kabinet ima i Milutin Milutinović, nekadašnji predsednik Srbije. Bivši šefovi države imaju pravo da koriste privilegije onoliko koliko je trajao njihov predsednički mandat, a Milutinović će morati da razduži kabinet za dve godine.

Kako nam je rečeno u DS, Tadić je podneo zahtev samo za kancelariju, ali ne i za savetnika i sekretara, o čemu inače odlučuje Generalni sekretarijat predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: