Najrobi: Veliki požar na aerodromu

Veliki požar izbio je na međunarodnom aerodromu "Džomo Kenijata" u glavnom gradu Kenije Najrobiju. Požar je stavljen pod kontrolu, ali su svi letovi otkazani.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 07.08.2013.

08:00

Default images

Aerodrom "Džomo Kenijata" je zatvoren i putnici su evakuisani. Aerodrom u Najrobiju jedan je od najznačajnijih u istočnom delu Afrike, prenela je agencija AFP.

"Izbio je ozbiljan požar na aerodromu, ali činimo sve što je moguće da rešimo ovu krizu", rekao je visoki zvaničnik u ministarstvu unutrašnjih poslova Mutea Iringo.

Aerodrom će biti otvoren po podne za domaće i međunarodne kargo letove, kako je javila agencija Rojters. Ti letovi obavljaće se sa teretnog terminala, rekao je zvaničnik.

Požar je lokalizovan posle puna četiri sata borbe s vatrenom stihijom, ali vatra je tinjala još dva sata posle toga, prenela je agencija AP.

Požar je izbio na 15. godišnjicu bombaškog napada na američku ambasadu u Najrobiju i Dar el Salamu u susednoj Tanzaniji, ali zasad nema znakova toga da je reč o terorističkom napadu.

Izveštaja o povređenima nema, rekao je sekretar u ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Majkl Kamau.

Taman dim video se širom Najrobija dok su vatrogasni timovi gasili požar. Putnici su prijavili sporo reagovanje na požar vatrogasne brigade.

Aerodrom u Najrobiju jedan je od najznačajnijih u istočnoj Africi i zbog njegovog zatvaranja verovatno je otežano funkcionisanje letova u regionu, ali i šire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: