Jerkovljeva:Vučević nema kapaciteta

Portparolka DS Aleksandra Jerkov izjavila je da gradska vlast u Novom Sadu, koju predvodi gradonačelnik Miloš Vučević, nema kapaciteta da rešava probleme.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2013.

17:41

Default images

"Došli smo do toga da imamo gradsku vlast koja štiti odgovorne za aferu ATP Vojvodina i da su oni, na čije je hapšenje Vučević pozivao, prestali da budu krivi onoga momenta kada su ušli s njim u koaliciju", rekla je Jerkovljeva tokom performansa "Miloše, zaposli me", koji je DS organizovala danas u Novom Sadu.

U centru grada bili su postavljeni štandovi pod nazivima "Bokanizam", "Infoplatika" i "Gradsko sivilo", a aktivisti DS-a su građanima govorili da najlakše mogu da se zaposle u nekom od pomenutih preduzeća ako popune pristupnice stranaka na vlasti u gradu.

Jerkovljeva je rekla da DS želi građanima da ukaže na to da su jedina radna mesta koja su u Novom Sadu otvorena u prethodnih devet meseci ona koja su bila rezervisana za stranačke kolege i koalicione partnere Miloša Vučevića.

"Gradonačelnik koji ćuti kada se od Novog Sada oduzima 1,6 milijardi dinara na godišnjem nivou, jer to čine njegovi koalicioni partneri sa republičkog nivoa, gradonačelnik koji nije učinio ništa u vezi sa činjenicom da se u proteklih devet meseci četiri puta pucalo u blizini zabavišta i osnovnih škola, koji ne može da reši komunalne probleme i nije doveo nijednu investriciju, nema pravo da traži poverenje građana i da građane ubeđuje u to da je dobar gradonačelnik", kazala je Aleksandra Jerkov.

Sličnu kritiku je izneo juče i pokrajinski odbor DS-a, na šta jeSNS optužio DS za iznošenje "laži i neistina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: