Stefanović i Krivokapić o saradnji

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić poručili su da dve zemlje treba da nastave regionalnu saradnju.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2013.

07:02

Default images

Oni navode da bi dve zemlje trebalo i da razmenjuju iskustva na međuparlamenatrnom planu, a pre svega u kontekstu evrointegracija.

Stefanović se, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, založio za sadržajnu i efektivnu međuparlametarnu saradnju, pre svega kroz razmenu iskustava i neposrednu saradnju radnih tela dva parlamenta, ali i za nastavak intenzivne saradnje u međunarodnim organizacijama.

Predsednik srpskog parlamenta izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se radi o prvom, zvaničnom bilateralnom susretu, iako je na marginama multilateralnih sastanaka do sada bilo više.

On je upoznao sagovornika sa aktivnostima u reformi kako bi Narodna skupština dala pun doprinos evropskim integracijama.
Foto: Tanjug
Kao važnu dimenziju parlamentarnog rada naglasio je otvorenost rada za javnost i posebno kroz medijsku pokrivenost, navodi se u saopštenju.

Takođe je naglasio značaj unapređenja ekonomske saradnje, a naročito kroz eventualnu zajedničku turističku ponudu i u tom kontekstu podvukao dalje unapređenje infrastrukture.

Stefanović je čestitao izbor Ranka Krivokapića za Predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Krivokapić se zahvalio na čestitkama na izboru na funkciju predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, posebno na podršci delegacije Narodne skupštine Srbije i podvukao značaj regionalne saradnje na multilateralnom planu.
Foto: Tanjug
On je obavestio Stefanovića o aktivnostima parlamenta Crne Gore u pogledu jačanja nadzorne funkcije kroz parlamentarna slušanja i posebna radna tela i posebno naglasio važnost usvajanja Zakona o parlamentarnoj istrazi, kao i razvoj drugih parlamentarnih mehanizama u korist građana i opšte javnosti.

Takođe se snažno založio za negovanje parlamentarizma i kulture dijaloga, radi stvaranja ujednačenog pristupa ključnim političkim pitanjima, ističe se u saopštenju.

Krivokapić se saglasio i sa značajem razmene iskustava na međuparlamentarnom planu, pre svega u kontekstu evrointegracija, kao i sa značajem unapređenja saradnje na planu turizma i podržao dalju izgradnju infrastrukture, odnosno putne i železničke mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: